Έργα και αντιδρομίσεις στα Άνω Βριλήσσια // Τρίτο άρθρο // Φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

2021-05-23 02:20

Έχουν γίνει αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της οδού Αργυροκάστρου και όχι μόνο, αλλά η διοίκηση του δήμου κωφεύει.

Να πάρουμε την ιστορία από την αρχή για άλλη μία φορά.

Το 2010 η τότε διοίκηση του δήμου (Ιωαννίδης) αποφάσισε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την αντιδρόμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο κομμάτι από την οδό Κισσάβου μέχρι την οδό Ταϋγέτου.

Το 2015 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και παρά την αντίθετη γνώμη του δημάρχου Μανιατογιάννη ψηφίστηκε η κατάργηση της αντιδρόμισης.

Έχουν περάσει 6 χρόνια και ακόμα να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, άραγε γιατί.

Ο συμπολίτης μας κος Αντώνης Καφίρης έχει αποταθεί στο δήμο και δεν εισακούσθηκε, μάλιστα είχαμε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο εδώ, όταν πήγε στο δημαρχείο μετά από 5 μήνες να μάθει γιατί δεν έλαβε απάντηση του είπαν πως δεν έβρισκαν το αίτημά του και όταν τους το έδειξε του είπαν ότι θα του απαντήσουν.

Το αίτημα του είχε πρωτοκολληθεί στις 12/05/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 4949. Από τότε πέρασαν 7 μήνες και αναγκάστηκε να κάνει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος απέστειλε επιστολή στο δήμο Βριλησσίων στις 12/01/2021, χωρίς να λάβει απάντηση όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ.

Έκτοτε πέρασαν 4 μήνες και ο δήμος δεν έχει απαντήσει στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος αναγκάστηκε να στείλει και δεύτερη επιστολή την οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν απαντά ο δήμος, τι τρέχει σε εκείνο το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου; Ενοχλούνται κάποιοι από την κίνηση των αυτοκινήτων; Δεν είναι όλοι οι δημότες ίσοι;

Εν τω μεταξύ εμείς ακόμα περιμένουμε την μονοδρόμηση  της οδού Μάρκου Μπότσαρη όπως μας είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος σε συνάντηση κατοίκων εδώ και κάτι χρόνια.

Δείτε την δεύτερη επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη :