Αντώνης Καφίρης-Έργα και αντιδρομίσεις στα Άνω Βριλήσσια

2021-01-22 01:51

Ο συμπολίτης μας κος Αντώνης Καφίρης, προσπαθεί εδώ και μήνες να πάρει απάντηση από τους αρμόδιους του δήμου Βριλησσίων, στο ποτε θα εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιδρόμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο κομμάτι ανάμεσα στις οδούς Ταϋγέτου και Κισσάβου.

Δείτε όλο το ιστορικό

Στις 7 Μαίου 2020 λαμβάνουμε το email από τον κύριο Καφίρη :

Αγαπητέ/ή κύριε/α

 

Σας αποστέλλω το παρόν θέτοντας κάποιες απορίες/προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν κάτοικοι των Άνω Βριλησσίων στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς: Εθνικής Αντιστάσεως, Κισσάβου, Δίρφης και Ολύμπου, με σκοπό την κοινοποίησή τους στο κοινό.

Οι απορίες συνοψίζονται στις παρακάτω παραγράφους:

1) Πότε θα εφαρμοστείη απόφαση με αριθμό 75/2015 που αφορά την επαναφορά της αντιδρόμησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Συνημμένο το αρχείο με το Πρακτικό της υπ’ αριθ. 10/16.06.2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.

Σε περίπτωσημη εφαρμογής της παραπάνω ποια είναι η νεότερη απόφαση που έχει ληφθεί.Παρακαλώ να μου αποσταλεί εγγράφως.

2) Ποιά είναι η πρόβλεψη για την τοποθέτηση των κάδων μεταξύ των οδών αυτών. Δεν είναι σίγουρα οι θέσεις των κάδων πάνω στα πεζοδρόμια ή πάνω στις στάσεις των λεωφορείων και σε καμία περίπτωση να τοποθετούνται οι κάδοι κατά βούληση του οποιουδήποτε και όπως τον εξυπηρετεί. Εάν υπάρχει σχέδιο που θα πρέπει να απευθυνθώ ώστε να έχω κάποιο αντίγραφο

3) Ποια είναι η πρόβλεψη για τις θέσεις στάθμευσης που χάθηκαν (και θα χαθούν κι άλλες) από την υπερβολικά μεγάλη πεζοδρόμηση της οδού Ταϋγέτου. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή την στιγμή με ολοκληρωμένο ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του έργου και η μη πρόβλεψη από την μία πλευρά θέσεων στάθμευσης έχει προκαλέσει πρόβλημα στην στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων και επιπροσθέτως σταθμεύοντας άτακτα προκαλούνται ζημιές στα οχήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία.

4) Πότε θα γίνει η βελτίωση και η σήμανση αυτών των υπερβολικά μεγάλων πεζοδρομίων. Ήδη φορτηγά οχήματα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο για να στρίψουν ή για να περάσουν το στένεμα αυτό. Επίσης πολλοί διερχόμενοι εποχούμενοι, μην βλέποντας τα κακώς υπολογισμένα πεζοδρόμια έχουν προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα μια μικρή βλάβη (πχ ένα ελαστικό) ή κάποια μεγαλύτερη (διάτρηση ελαιολεκάνης).

Μπορεί η πεζοδρόμηση αυτή να δείχνει όμορφη και να εξυπηρετεί τους πεζούς και τα σχολεία (όπως μας ανέφεραν) αλλά σε λίγο όταν δεν θα υπάρχει τρόπος να αφήσεις σε εύλογη απόσταση το όχημά σου, θα αρχίσει η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα οχήματα και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα ήθελε να πετύχει η συγκεκριμένη εφαρμογή της μελέτης..

Όπως καταλαβαίνεται είναι προβλήματα καθημερινά τα οποία αντιμετωπίζουν κάτοικοι τηςπεριοχής, οι οποίοι βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται αντί να προσφέρει κάτι το οποίο όλοι θέλουν για την κατοικία τους για την οποία έχουν επενδύσει ουκ ολίγα.

 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σας παρακαλώ επίσης, να μου αναφέρετε που θα πρέπει να απευθυνθώ ώστε να γίνει επίσημη η ερώτησή μου προς τον δήμο.

 

Με εκτίμηση

ΚαφίρηςΑντώνιος

Αργυροκάστρου17, 15235, Βριλήσσια.

 

Η απάντησή μας στις 8 Μαίου 2020

Κύριε Καφίρη καλησπέρα, συμφωνώ απόλυτα με το κείμενό σας το οποίο και θα αναρτήσουμε σήμερα στην ιστοσελίδα μας και στα κοινωνικά δίκτυα.
Όσο για το που να απευθυνθείτε στο δήμο, εάν έχετε την δυνατότητα, να μεταβείτε στο δημοτικό κατάστημα και να το καταθέσετε επίσημα στο γραφείο πρωτοκόλλου προς τον δήμαρχο και με κοινοποίηση στους αρμόδιους αντιδημάρχους αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου.

 

Η απάντηση του κου Καφίρη :

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις συμβουλές.
Θα μεταβώ και στο δημαρχείο για πρωτοκόλληση από την Δευτέρα 11/05.
Θα σας ενημερώσω όταν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Το κείμενο κατατέθηκε στον δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 4949 και ημερομηνία 12/05/2020.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την κοινοποίηση στην ιστοσελίδα σας.
Αντώνης Καφίρης
 
Δυστυχώς απάντηση δεν υπήρξε και ο κος Καφίρης επανήλθε με νέο email:
Αγαπητέ κε Μάρκογλου
 
Επανέρχομαι στο μήνυμά μου μετά από πολύ καιρό.
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον δήμο και μάλιστα πήγα ο ίδιος να δω μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος.
Δεν βρήκαν το αίτημα μου και αφού τους το έδειξα επιτόπου, μου είπαν ότι θα απαντήσουν.
Απάντηση δεν πήρα μετά το πέρας δύο μηνών από την επίσκεψή μου.
Έγινε αναφορά στον "Συνήγορο του πολίτη". Σας παραθέτω το επισυναπτόμενο έγγραφο.
 
Με εκτίμηση
Καφίρης Αντώνης
Δείτε την αναφορά
Το περίεργο είναι ότι και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις έχουν "ξεχάσει" το θέμα.