Έργα και αντιδρομίσεις στα Άνω Βριλήσσια του Αντώνη Καφίρη

2020-05-10 17:21

Αγαπητέ/ή κύριε/α

 

Σας αποστέλλω το παρόν θέτοντας κάποιες απορίες/προβήματα τα οποία αντιμετωπίζουν κάτοικοι των Άνω Βριλησσίων στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς: Εθνικής Αντιστάσεως, Κισσάβου, Δίρφης και Ολύμπου, με σκοπό την κοινοποίησή τους στο κοινό.

Οι απορίες συνοψίζονται στις παρακάτω παραγράφους:

1) Πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση με αριθμό 75/2015 που αφορά την επαναφορά της αντιδρόμησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Συνημμένο το αρχείο με το Πρακτικό της υπ’ αριθ. 10/ 16.06.2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής της παραπάνω ποια είναι η νεότερη απόφαση που έχει ληφθεί. Παρακαλώ να μου αποσταλεί εγγράφως.

2) Ποιά είναι η πρόβλεψη για την τοποθέτηση των κάδων μεταξύ των οδών αυτών. Δεν είναι σίγουρα οι θέσεις των κάδων πάνω στα πεζοδρόμια ή πάνω στις στάσεις των λεωφορείων και σε καμία περίπτωση να τοποθετούνται οι κάδοι κατά βούληση του οποιουδήποτε και όπως τον εξυπηρετεί. Εάν υπάρχει σχέδιο που θα πρέπει να απευθυνθώ ώστε να έχω κάποιο αντίγραφο

3) Ποια είναι η πρόβλεψη για τις θέσεις στάθμευσης που χάθηκαν (και θα χαθούν κι άλλες) από την υπερβολικά μεγάλη πεζοδρόμηση της οδού Ταϋγέτου. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή την στιγμή με ολοκληρωμένο ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του έργου και η μη πρόβλεψη από την μία πλευρά θέσεων στάθμευσης έχει προκαλέσει πρόβλημα στην στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων και επιπροσθέτως σταθμεύοντας άτακτα προκαλούνται ζημιές στα οχήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία.

4) Πότε θα γίνει η βελτίωση και η σήμανση αυτών των υπερβολικά μεγάλων πεζοδρομίων. Ήδη φορτηγά οχήματα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο για να στρίψουν ή για να περάσουν το στένεμα αυτό. Επίσης πολλοί διερχόμενοι εποχούμενοι, μην βλέποντας τα κακώς υπολογισμένα πεζοδρόμια έχουν προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα μια μικρή βλάβη (πχ ένα ελαστικό) ή κάποια μεγαλύτερη (διάτρηση ελαιολεκάνης).

Μπορεί η πεζοδρόμηση αυτή να δείχνει όμορφη και να εξυπηρετεί τους πεζούς και τα σχολεία (όπως μας ανέφεραν) αλλά σε λίγο όταν δεν θα υπάρχει τρόπος να αφήσεις σε εύλογη απόσταση το όχημά σου, θα αρχίσει η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα οχήματα και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα ήθελε να πετύχει η συγκεκριμένη εφαρμογή της μελέτης. .

Όπως καταλαβαίνεται είναι προβλήματα καθημερινά τα οποία αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται αντί να προσφέρει κάτι το οποίο όλοι θέλουν για την κατοικία τους για την οποία έχουν επενδύσει ουκ ολίγα.

 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την Εθνικής Αντιστάσεως

 

Με εκτίμηση

Καφίρης Αντώνιος

Αργυροκάστρου 17, 15235, Βριλήσσια.