Ανακοίνωση Πράσινης Αριστεράς - Για την "συνέντευξη" του κ. Μητσοτάκη

2021-08-20 14:28

Για την “συνέντευξη” του κ. Μητσοτάκη.

 
“Κανείς δεν κοιτάει πόσα σπίτια σώσαμε..”
Ο κυνικός κ. Μητσοτάκης δεν βλέπει μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι. Δεν το βλέπει καθόλου.
Επαίρεται για το επιτελικό κράτος που έχει δημιουργήσει και θεωρεί ότι η “ζημιά” έγινε μόνο λόγω της αναζωπύρωσης στην Βαρυμπόμπη.
“Δεν θα αποδώσουμε προσωπική ευθύνη για ένα λάθος, αλλά να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον…”
Ενδεικτικός επίλογος της τραγικότητας του προσώπου που κυβερνάει, εξωραΐζοντας τα πάντα και κυρίως τις ευθύνες του, παραπέμποντας δε στον νέο σχεδιασμό του επόμενου έτους (!)
 
Συνεχίζει να παίζει με τις ζωές μας, δίνοντας ελπίδες για περισσότερα χρήματα (!) και ανάπτυξη που -συνεχίζει- να έρχεται (!)
 
Φέρνει το νέο αφήγημα περί “Mega Fires”, συνδέοντάς το με την κλιματική κρίση, χωρίς να αναφέρει πουθενά γιατί επέστρεψε απλές πυρκαγιές, να αναβαθμιστούν σε τέτοιες.
 
Συνεχίζει να εκτιμά ότι η προετοιμασία ήταν πολύ καλή, αλλά “δεν έφτανε”. Πριν λίγες ημέρες μιλούσε για “υποδειγματική διαχείριση” και ο υπουργός του για “πρότυπο σχέδιο προετοιμασίας”.
 
Κυνικά αναφέρει ότι “…δεν μπορούμε να έχουμε αεροπλάνα για κάθε περιοχή..” και ότι “…η φύση θα ξαναβρεί τον δρόμο της”.
 
Εμείς θα του θυμίσουμε ότι οι πυρκαγιές δεν ήταν το πρώτο δείγμα της αναποτελεσματικότητας του κομματικού μηχανισμού που έχει δημιουργήσει. Πριν από αυτές είχαμε τις πλημμύρες, τον χιονιά, την πανδημία και πολλά άλλα.
 
Τραγικός.
Κυνικός.
Επικίνδυνος για την χώρα.

Θέσεις-προτάσεις για "Δάση και Περιβάλλον. Περιβαλλοντική και Οικολογική Εθνική Πολιτική": https://www.prasini-aristera.gr/dasi-perivallon-oikologiki-ethniki-politiki/

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com