Ανακοίνωση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Για την Γυάρο

2021-07-24 16:40

ΓΥΑΡΟΣ – ΑΠΕ

Με μεθοδεύσεις, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας και που στοχεύουν στην άμβλυνση και τον εξοστρακισμό της ιστορικής μνήμης, η κυβέρνηση της καταστροφής του περιβάλλοντος, συνεχίζει το “έργο” της.

Από την μία -υποκριτικά- βγάζει ΚΥΑ και χαρακτηρίζει το νησί της Γυάρου ιστορικής μνήμης (ως πρέπει) και απαγορεύει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό και από την άλλη η ΡΑΕ δίνει άδεια στην ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. (μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ) να κατασκευάσει ανεμογεννήτριες 80 μέτρων.

Θεωρούμε τουλάχιστον ασεβή την προσπάθεια απαξίωσης της ιστορίας του λαού μας και απαιτούμε:

  1. να απορριφθεί το αίτημα της εταιρείας, για την Γυάρο,
  2. να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις της ΡΑΕ, για το θέμα,
  3. να υλοποιηθούν οι μελέτες για την ανάδειξη του ιστορικού τόπου.

Η Γυάρος πρέπει να παραμείνει στη μνήμη μας ως ο τόπος φυλάκισης, βασανισμού και εξόντωσης χιλιάδων αγωνιστών του λαού μας από το Κράτος και τη βία, τόπος ιστορικής μνήμης για τις επερχόμενες γενιές και όχι ως «πάρκο αιολικής ενέργειας».

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει τονίσει πολλάκις ότι η κυβέρνηση αυτή πραγματοποιεί το σχέδιό της για "ΜΠΛΕ Business", χρησιμοποιώντας τον όρο “Πράσινο”.
Χωρίς κανένα σχέδιο πορεύεται, υιοθετώντας οποιαδήποτε επιχειρηματικό σχέδιο που σκοπό έχει τον πλουτισμό και δεν επιστρέφει τίποτα στην κοινωνία και τους πολίτες.
Το παράδειγμα της Γυάρου απλά το επιβεβαιώνει.