ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων-Ανακοίνωση για την Ναυτική Βάση

2020-05-10 17:13

ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ –

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

8-5-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τη Ναυτική Βάση

 

Ο περιβαλλοντικός νόμος, που εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και σε συνθήκες υπολειτουργίας του κοινοβουλίου ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, αποτελεί ένα οικολογικό έγκλημα κατά του φυσικού πλούτου της χώρας. Οι εκπρόσωποι των συντηρητικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της πόλης μας, για όλα αυτά τα ανοσιουργήματα κατά του περιβάλλοντος, δεν αρθρώνουν κουβέντα! Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ο χειρότερος ίσως στην διεθνή χώρο, λειτουργεί αντιαναπτυξιακά και χωρίς κανένα περιβαλλοντικό πρόσημο, μη προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη, ειδικά στις μέρες μας, που η κλιματική αλλαγή είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στη διεθνή πολιτική ατζέντα, δεν τους ενοχλεί καθόλου.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ν.Δ με το άρθρο 92 νομοθέτησε με δική της ευθύνη, χωρίς διαβούλευση τη δημιουργία προσωρινών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), σε 30 Δήμους, έχοντας συμπεριλάβει αρχικά το γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου στη Ναυτική Βάση, το οποίο τελικά εξαίρεσε.

Ζούμε μια άνευ προηγουμένου δημαγωγία από τις αντιπολιτευτικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις, δεξιές και όχι μόνο. Εκμεταλλεύονται το υπαρκτό περιβαλλοντικό πρόβλημα της  παράτυπης στάθμευσης, απορριμματοφόρων στη Ναυτική Βάση και με υποκρισία και ψεύδη κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι θέλει να μετατρέψει το πάρκο της Ναυτικής Βάσης σε σκουπιδότοπο και ΣΜΑ, συγκεντρώνοντας απορρίμματα και από άλλους Δήμους.

Υποκρισία και πελατειακοί χειρισμοί πάνω σε προβλήματα, είτε σε εθνικό, είτε σε τοπικό επίπεδο, όπως εδώ στα Βριλήσσια. Προβλήματα, τα οποία, είτε δημιουργήθηκαν από δεξιές δημαρχιακές αρχές, είτε διαιωνίσθηκαν με την αδράνειά τους. Τώρα το πρόβλημα όλων αυτών συνεπικουρούμενων και από άλλες δημοτικές παρατάξεις είναι να διασύρουν τη σημερινή διοίκηση και τον Δήμαρχο, για ανικανότητα και ολιγωρία, ψάχνοντας για αποδιοπομπαίο τράγο για να αποσείσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για το ζήτημα αυτό.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποσαφηνίσουμε:

·         Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους συμπολίτες μας, γιατί πάγιο αίτημα ΟΛΩΝ ήταν η Ναυτική Βάση, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε, ούτε θα λειτουργούσε ως ΣΜΑ, να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου ως χώρος πρασίνου και αναψυχής.

·       Επισημαίνουμε ότι οι ευθύνες για το πρόβλημα είναι διαχρονικές, βαραίνουν ιδιαίτερα αυτούς που το δημιούργησαν και δεν δικαιούνται να τις αποδίδουν μονομερώς στην παρούσα δημοτική αρχή.

·       Οι μεθοδεύσεις των δύο δεξιών δημοτικών παρατάξεων πέρα από το επικοινωνιακό πυροτέχνημα  τις άναρθρες κραυγές και τη στείρα άρνηση, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση οριστικής λύσης, αντιθέτως εντείνουν το πρόβλημα στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, το κόστος της μετακίνησης των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.

·       Είναι αναγκαίο και ιδιαίτερα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η αντιπολίτευση ακολουθήσε την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, να αναζητηθεί από τη δημοτική αρχή τελική, βιώσιμη λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, αλλά προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον και το καλό της πόλης.

·       Θεωρούμε ότι η στείρα αντιπολιτευτική λογική της άρνησης δεν εξυπηρετεί το κοινό καλό, το οποίο απαιτεί συναινέσεις, συνεργασία και συνευθύνη προς την κατεύθυνση μιας πραγματικά βιώσιμης, οικολογικής, ρεαλιστικής και νόμιμης -ταυτόχρονα- λύσης για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Το ΣΟ της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων