Συνέντευξη με τον Άκη Ρωμανό: «τα talent shows είναι ένα σκαλοπάτι αναγνωρισιμότητας»

2017-03-03 15:15

Ο Άκης Ρωμανός κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του single με τίτλο "Για πάρτη σου". Άκη, μίλησέ μας για το νέο αυτό τραγούδι.

 

Α.Ρ.: Πραγματικά πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε με διανομή της Spicy το ‘’Για Πάρτη σου’’ σε στίχους των Φώτη Βλαχόπουλου και Γιώργου Γιαλετζή και μουσική του Γιώργου Γιαλετζή. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

 

Έχεις στο βιογραφικό σου κι άλλες κυκλοφορίες.

 

Α.Ρ.: Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο ‘’Τι να Πεις’’ με 13 τραγούδια από σημαντικούς δημιουργούς όπως οι Α.Αράπης, Β.Γαβριηλίδης, Ν.Μπήτρος, Γ.Γαβριήλογλου, Γ.Φουστέρης, Γ.Μαλλιάς κ.α. Η γνωριμία μου με τον Γιώργο Γιαλετζή φέρνει την κυκλοφορία των ‘’Μπα δε νομίζω’’, ‘’Του Χριστού τα Πάθη’’, ‘’Φύγε’’ με διανομή της Minos EMI, έπειτα ακολουθεί το ‘’Για Πάρτη σου’’.

 

Πότε ξεκίνησε η πορεία σου στο τραγούδι;

 

Α.Ρ.: Aυτή η…..ωραία τρέλα έχει ξεκινήσει πριν από 20 χρόνια και κρατάει μέχρι σήμερα. Για μένα το τραγούδι σημαίνει πολλά…είναι ζωή… είναι έρωτας!

 

Έχεις κάνει μουσικές σπουδές και έχεις μια αξιόλογη εμπειρία στη νυχτερινή διασκέδαση. Στιγμές - σταθμός στην πορεία σου;

 

Α.Ρ.: Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, χρειάζεται δουλειά και αυτός είναι ο λόγος που κάνω μέχρι και σήμερα μαθήματα φωνητικής - ορθοφωνίας. Η εμπειρία έρχεται με την εργασία και ευτυχώς είχα την τύχη να δουλέψω σε αξιόλογους χώρους με σημαντικούς συνάδελφους όπως οι Ν.Μακρόπουλος, Ν.Θεοδωρίδου, Α.Ρέμος, Πάολα, Λ.Παπαδοπούλου, Λ.Πανταζής, Ζ.Μελάς κ.α. Μια στιγμή που είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου, είναι η γνωριμία μου με την κυρία Μαρινέλλα και οι πολύτιμες και οι ιδιαίτερες συμβουλές που δεν ξεχνάω και ακολουθώ έως σήμερα.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show;

 

Α.Ρ.: Ενώ πολλά καταρρέουν γύρω μας, ευτυχώς τα όνειρα συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι συνθήκες πλέον είναι διαφορετικές και οφείλουμε να συμβαδίζουμε και να προχωράμε με την εποχή. Αναμφισβήτητα τα talent shows είναι ένα σκαλοπάτι αναγνωρισιμότητας και μια μικρή εμπειρία που κάπου μπορεί να σε οδηγήσει, από εκεί και πέρα όμως η πορεία του καθενός στο χρόνο δείχνει την αξία του. Το θέμα είναι το μετά…να έχεις διάρκεια σαν καλλιτέχνης και να μπορείς να καταθέσεις έργο.

 

 

Οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές. Φαντάζονται εύκολα δόξα και χρήμα. Είναι όμως έτσι;

 

Α.Ρ.: Έχει επικρατήσει αυτή η άποψη και με εκπλήσσει…τα παλαιότερα χρόνια άμα ήθελες να ασχοληθείς με το τραγούδι, πήγαινες και σε άκουγαν καθηγητές μουσικής και μαέστροι και αν σου έδιναν το πράσινο φως, τότε με υπομονή, βήμα - βήμα και πολλή δουλειά ξεκινούσες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η αίσθηση ότι το τραγούδι σου προσφέρει εύκολο χρήμα και εύκολη δόξα και βλέπεις συχνά νέα παιδιά μετά από 2-3 χρόνια να τα παρατάνε... το τραγούδι κατά την άποψη μου θέλει ταλέντο, αγάπη και πολλή δουλειά…

 

 

Που σε συναντάμε αυτό το διάστημα; Που εμφανίζεσαι;

 

Α.Ρ.: Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι σε χώρους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Μακεδονίας παρουσιάζοντας το καινούριο μου single με τίτλο «Για Πάρτη σου». Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που σε κάθε μου εμφάνιση με τιμά με την παρουσία του και εγώ μέσα από την καρδιά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο για να διασκεδάσει και να περάσει καλά.

 

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

 

Α.Ρ.: Πάντα στο μυαλό μου υπάρχει ένα στόχος! Να κάνω καλές δουλειές και συνεργασίες, να κυκλοφορώ καλά τραγούδια που θα αγαπηθούν από τον κόσμο. Η αγάπη του κόσμου είναι η ανταμοιβή μου!!!

 

Άκη, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

 

Α.Ρ.: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και σας εύχομαι ότι καλύτερο!