Συνέντευξη με την Πολυτίμη

2017-03-17 18:01

Συνέντευξη με την Πολυτίμη: "
Ένα από τα πράγματα που η κρίση «μας βοήθησε» είναι ότι αρχίσαμε να έχουμε πιο αυστηρά κριτήρια και γίναμε πιο επιλεκτικοί."

 

"Όνειρα κομμάτια" είναι το νέο single της Πολυτίμης σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια. Πολυτίμη, μίλησέ μας γι΄αυτό. Είναι η πρώτη σου επίσημη κυκλοφορία;

 

Π: Το τραγούδι «Όνειρα Κομμάτια» σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια και στίχους της Μαρκέλλας Σελιανίτου περιέχεται στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάθε τέλος, μια αρχή…» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο από την Zoes Music.

Νιώθω μεγάλη χαρά γι’ αυτήν την κυκλοφορία, είναι μια δουλειά που με αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω την δισκογραφική μου πορεία. Το άλμπουμ «Κάθε τέλος, μια αρχή…»  περιέχει ακόμα το τραγούδι «Κάτι έχει αλλάξει» σε μουσική του Στέλιου Γενεράλη και στίχους επίσης της Μαρκέλλας Σελιανίτου και ένα special track με τίτλο «My Sister Mirror» που είναι η αγγλική εκδοχή του «Κάτι έχει αλλάξει» σε μουσική και στίχους του Στέλιου Γενεράλη.

Τα τραγούδια αυτά τα πίστεψα από την πρώτη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δημιουργούς τους που μου τα εμπιστευτήκαν.

 

Πως προέκυψε η γνωριμία και η συνεργασία σου με τη Ζωή Τηγανούρια;

 

Π: Την Ζωή Τηγανούρια την γνώρισα κάποια χρόνια πριν με αφορμή κάποιες εμφανίσεις που θα πραγματοποιούνταν και η επαγγελματική μας χημεία ήταν εμφανής από την αρχή.

Μετά από αυτές τις εμφανίσεις ακολούθησαν κι άλλες και τελικά συνεργαζόμαστε σταθερά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Νομίζω ήταν επιθυμία και των δυο μας να επισφραγίσουμε αυτή τη συνεργασία με ένα τραγούδι και κάπως έτσι προέκυψε το «Όνειρα Κομμάτια».

 Η Ζωή Τηγανούρια είναι μια γυναίκα που θαυμάζω ιδιαίτερα, έχει καλλιτεχνικό ένστικτο και υπηρετεί το χώρο της μουσικής με μεγάλη αγάπη. Είναι χαρά για μένα να συνεργάζομαι μαζί της και θα χαιρόμουν πολύ αν στο μέλλον συνεργαστούμε ξανά δισκογραφικά.

 

Πως ξεκίνησε η πορεία σου στο χώρο του τραγουδιού;

 

Π: Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μουσική ήταν καθημερινή ενασχόληση. Κάπως έτσι, φυσικά και αβίαστα, ξεκίνησα να συμμετέχω σε πολυφωνικά σύνολα και χορωδίες ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας, δραστηριότητες που με πλούτισαν σε γνώσεις αλλά και εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο αυτό, χωρίς ωστόσο να έχω επιλέξει, τουλάχιστον συνειδητά, ότι αυτό θα ήταν το επάγγελμά μου.

Μέσα από την διαδικασία της πρώτης μου ηχογράφησης, όπως και μέσα από τα πρώτες μου επαγγελματικές εμφανίσεις, στα εφηβικά μου χρόνια, έρχεται η απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό και να γίνω τραγουδίστρια.

Απόφαση που δεν έχω μετανιώσει ποτέ μέχρι και σήμερα.

 

Έχεις κάνει μουσικές σπουδές; Γνωρίζουμε οτι είσαι και ηθοποιός...

 

Π: Όπως ανέφερα και παραπάνω, η φωνητική είναι μια δραστηριότητα που με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια έως και σήμερα.

Επίσης έχω αποφοιτήσει από την Ανωτέρα σχολή Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα» σπουδές που με έκαναν πιο δυνατή και πιο ολοκληρωμένη επαγγελματικά.

Πιστεύω ότι στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι τελείωσες με την διαδικασία των σπουδών και την απόκτηση γνώσεων, είναι επαγγέλματα που οφείλεις συνέχεια να γίνεσαι καλύτερος και να αποκτάς κι άλλα εφόδια ώστε να εξυπηρετήσεις τον στόχο σου, που είναι η αρτιότητα επι σκηνής και η  επικοινωνία με το κοινό. 

 

Η τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης του 2017 σε τι στάδιο πιστεύεις ότι βρίσκεται;

 

Π: Η κρίση στην Ελλάδα είναι μια δύσκολη εποχή, με εντάσεις, συνεχή προβλήματα στην καθημερινότητα μας, ακόμα και σε θέματα διαβίωσης πολλές φορές. Παρόλα αυτά επιλέγω να βρίσκω τα θετικά χαρακτηριστικά  ακόμα και στις πιο άσχημες καταστάσεις.

Ένα από τα πράγματα που η κρίση «μας βοήθησε» είναι ότι αρχίσαμε να έχουμε πιο αυστηρά κριτήρια και γίναμε πιο επιλεκτικοί. Διψάμε για έργα και θεάματα με ποιότητα, που θα μας προσφέρουν ουσιαστική ψυχαγωγία και όχι απλή διασκέδαση.  

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα έργα που δημιουργούνται να είναι πιο άρτια, πιο ποιοτικά και πιο προσεγμένα.

Οι τέχνες τώρα, κάθε άλλο παρά ποτέ, καλούνται και μπορούν να μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε, περνώντας μέσα από αυτή τη γκρίζα εποχή της κρίσης.

 

Συνεργασίες και εμφανίσεις σου στις οποίες θα ήθελες να αναφερθείς;

 

Π: Έχω την χαρά να έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που θαυμάζω και εκτιμώ βαθιά την δουλειά και το έργο τους.

Θα μπορούσα να αναφέρω ενδεικτικά μερικούς από αυτούς, όπως η συνθέτις και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια,

ο συνθέτης και μουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος, ο συνθέτης Ζorzes Katris που τιμά την χώρα μας και στο εξωτερικό, ο μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης που διευθύνει την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ο Αμερικανός συνθέτης και μουσικός παραγωγός της jazz Glenn Perry και πολλοί άλλοι.

 Όλες μου οι συνεργασίες με βοήθησαν να προσθέσω κάτι στην καλλιτεχνική μου οντότητα, η οποία ελπίζω με τον καιρό να γίνεται όλο και καλύτερη.

Τους είμαι ευγνώμων και ελπίζω να είμαι τόσο τυχερή ώστε να τους ξανασυναντήσω επαγγελματικά στο μέλλον.

 

 

Κάποιες εμφανίσεις σου στο επόμενο διάστημα;

 

Π: Είμαι στην διαδικασία που ετοιμάζω τις προσωπικές μου εμφανίσεις οπού θα παιχτούν σίγουρα τα τραγούδια της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς «Κάθε τέλος, μια αρχή…» καθώς και soul-pop διασκευές σε τραγούδια από την Ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

Επίσης θα υπάρξουν και εμφανίσεις σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες και μπάντες.

Μια προσεχής εμφάνισή μου θα γίνει στις 22 Απριλίου στο Route 32 στην Αργυρούπολη, οπού σε συνεργασία με την μπάντα Qualified Reloaded, μια μπάντα που εκτιμώ πολύ την δουλειά της, ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα σε soul-pop-funk-blues δρόμους χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα τραγούδια από την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά.

 

Μετά το "Όνειρα κομμάτια", τι ακολουθεί;

 

Π: Βρίσκομαι ήδη στο στούντιο μαζί με τον συνθέτη Στέλιο Γενεράλη, όπου ηχογραφούμε τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς τους για τα πρώτο του άλμπουμ όπου θα συμμετέχω σαν τραγουδίστρια.

 

Πολυτίμη, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

 

Π: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.