Σπουδαία νίκη για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στον 2ο Γύρο του Πρωταθλήματος Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019

2019-01-25 11:55

Σπουδαία νίκη σημείωσαν οι σκακιστές του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στον 2ο Γύρο της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019 για τον Β΄ Όμιλο, καθώς νίκησαν εκτός έδρας τον Σκακιστικό Όμιλο Αθηνών με σκορ 2½-5½, μία νίκη που άξιζαν βάσει της απόδοσης τους.

Η μεν γηπεδούχος ομάδα του ΣΟ Αθηνών ήθελε να δώσει συνέχεια στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που σημείωσε στον πρώτο γύρο επί του ΠΑΣ Διόσκουροι , η οποία μάλιστα σημειώθηκε και με παίκτη λιγότερο, η δε ομάδα των Βριλησσίων μετά την απρόσμενη, κυρίως για τον τρόπο που αυτή προήλθε,  ήττα του πρώτου γύρου ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Μετά την καταγραφή των συνθέσεων των ομάδων όλα έδειχναν πως  στις γενικές σκακιέρες (1η έως 5η) οι παρτίδες θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, καθώς υπήρχε μια σχετική ισορροπία στα ζευγαρώματα των σκακιστών των δύο ομάδων. Στην 6η σκακιέρα η ανήλικη παίκτρια των Βριλησσίων θα είχε δύσκολο έργο καθώς θα αντιμετώπιζε ενήλικη παίκτρια του ΣΟ Αθηνών. Η ομάδα του ΣΟ Αθηνών θα προσπαθούσε «χτυπήσει» στις παιδικές  - αναπτυξιακές σκακιέρες (7η και 8η ) όπου ενισχύθηκε την περίοδο των μεταγραφών.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη νίκη έκπληξη που σημείωσε στην 6η σκακιέρα(γυναικεία) η 9χρονη Τυράκη Κατερίνα της ομάδας των Βριλησσίων, επί της ενήλικης μεν αλλά μη ενεργής παίκτριας του ΣΟ Αθηνών. Ακολούθησαν άλλες δύο νίκες των παικτών της ομάδας των Βριλησσίων για να γίνει το σκορ 0-3: πρώτα ο Νίκος Πραματευτάκης νίκησε με λευκά στη 2η σκακιέρα, για να ακολουθήσει το παράδειγμά του ο 11χρονος Κορμακόπουλος Κωνσταντίνος ο οποίος νίκησε στην 8η σκακιέρα επίσης με λευκά, τον 14χρονο σκακιστή του ΣΟ Αθηνών μετά από εκμετάλλευση καρφώματος που του απέφερε κέρδος κομματιού.
Η ομάδα του ΣΟ Αθηνών μείωσε γρήγορα σε 2-3 καθώς πρώτα κέρδισε ο 17χρονος σκακιστής τους στην 7η σκακιέρα τον 14χρονο Θωμά Μαριανό, για να ακολουθήσει άλλη μία νίκη στην 5η σκακιέρα, η οποία μάλιστα προήλθε με ανατροπή, καθώς ο Κωνσταντίνος Μπεζυρτζόγλου της ομάδας των Βριλησσίων παρότι βρέθηκε με διαφορά πάνω, τελικά απώλεσε το πλεονέκτημα χάνοντας κομμάτι και τελικά και την παρτίδα.
Σε όλες τις σκακιέρες που υπολείπονταν όμως, οι παίκτες των Βριλησσίων είτε είχαν την πρωτοβουλία, είτε είχαν κερδισμένη θέση. Ακολούθησαν δύο διαδοχικές νίκες για την ομάδα των Βριλησσίων: του Ορέστη Λυρή στην 3η σκακιέρα και του Παναγιώτη Γασπαράτου στην 4η, ο οποίος κράτησε μέχρι το τέλος το πιόνι παραπάνω που κέρδισε από το άνοιγμα οι οποίες σφράγισαν και τη νίκη της ομάδας των Βριλησσίων καθώς διαμόρφωναν το προσωρινό σκορ στο 2-5.
Τέλος οι αρχηγοί των δύο ομάδων που αγωνίζονταν στην 1η σκακιέρα συμφώνησαν ισοπαλία μετά από πρόταση ισοπαλίας, του αρχηγού της ομάδας των Βριλησσίων η οποία διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!