Σπουδαία νίκη για την ομάδα παίδων κάτω των 16 ετών του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων επί ομάδας Β΄ Εθνικής!

2019-12-18 19:05

https://2.bp.blogspot.com/-YTF8q93ZFJs/U7KwdLuBwkI/AAAAAAAAA7Q/3ksYVCiSw0I/s1600/%25CE%25A3%25CE%25AE%25CE%25BC%25CE%25B1%2B-%2B%25CE%2588%25CE%25BC%25CE%25B2%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%2B%25CE%25AD%25CE%25B3%25CF%2587.JPG

Σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, πέτυχε ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στον 6ο Γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παίδων Αττικής κάτω των 16 ετών 2019, καθώς νίκησε εντός έδρας με σκορ 2½-1½ από την αντίστοιχη ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου.
Το παραπάνω Πρωτάθλημα αποτελεί ομαδική σκακιστική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν Αθλητικά Σκακιστικά Σωματεία της Αττικής ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία συμμετέχει το κάθε σωματείο (όλα τα σωματεία συμμετέχουν σε ένα ενιαίο όμιλο είτε αγωνίζονται στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ , Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είτε αγωνίζονται στη Α΄ , Β΄ Τοπική Κατηγορία ). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά με εκδομένο Αθλητικό Σκακιστικό Δελτίο που είναι γεννημένα μετά την 01/01/2003.

 

Οι ανήλικοι σκακιστές της ομάδας των Βριλησσίων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου, που φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία, καθώς κατέλαβε την 3η θέση μεταξύ 10 ομάδων στο Ομαδικό Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2019 , χάνοντας για μία θέση την άνοδο στον Προκριματικό Όμιλο της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2020. Το έργο των ανήλικων σκακιστών της ομάδα των Βριλησσίων για επίτευξη νίκης, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς λόγους. 
Πέρα από το γεγονός πως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν ισχυρό αντίπαλο που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, η ομάδα των Βριλησσίων για άλλο έναν γύρο στερήθηκε των υπηρεσιών του κατά τεκμήριο πιο ισχυρού ανήλικου σκακιστή της, του Κωνσταντίνου Κορμακόπουλου. Επιπλέον οι δύο(2) από τους τέσσερις ανήλικους σκακιστές των Βριλησσίων δεν είχαν αγωνιστεί σε κανέναν από τους προηγούμενους πέντε (5) γύρους του Πρωταθλήματος.
Πέρα από τα παραπάνω οι τρεις από τους τέσσερεις ανήλικους σκακιστές της ομάδας των Βριλησσίων ήταν μικρότεροι ηλικιακά από 3 έως 4,5 χρόνια από τους αντίστοιχους ανήλικους σκακιστές της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου, ενώ ηλικιακά κοντά ήταν μόνο ο Θωμάς Μαριανός ο οποίος αγωνιζόταν στην 2η σκακιέρα όντας κατά μισό έτος μικρότερος από τον σκακιστή του Περιστερίου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει !!!
Τέλος με εξαίρεση τους σκακιστές της 4ης σκακιέρας που ήταν αδιαβάθμητοι , στις τρεις πρώτες σκακιέρες οι εθνικές αξιολογήσεις των σκακιστών της ομάδας των Βριλησσίων υπολείπονταν των αντίστοιχων παικτών του ΣΟ Περιστερίου έστω και οριακά.
Οι σκακιστές του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων από αριστερά:
Κωνσταντίνος , Φίλιππος – Νικόλαος , Θωμάς , Κατερίνα
 
   
 
Η πρώτη σκακιέρα ήταν κοριτσίστικη υπόθεση, καθώς την υπερασπίζονταν δύο ανήλικες σκακίστριες, και ήταν και η πρώτη που τελείωσε χρονικά. Η Τυράκη Κατερίνα της ομάδας των Βριλησσίων που αγωνιζόταν με λευκά, αντιμετώπιζε την κατά 4 χρόνια μεγαλύτερή της σκακίστρια του ΣΟ Περιστερίου, στην προσπάθειά της να γλυτώσει πιρούνι Βασιλιά και Πύργου αναγκάστηκε να χάσει Ίππο μετά από σούβλισμα , υλική διαφορά που διατηρήθηκε και μετά από την ανταλλαγή όλων των κομματιών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε φινάλε πιονιών με Ίππο λιγότερο το οποίο μοιραία οδήγησε σε ήττα.
Ακολούθησε η ισοπαλία που συμφώνησαν στην 2η σκακιέρα ο Θωμάς Μαριανός για την ομάδα των Βριλησσίων που αγωνιζόταν με μαύρα, με τον σκακιστή του ΣΟ Περιστερίου σε φινάλε Ι vs A και ίσων πιονιών και πιονοδομών (3vs3 + 3vs3) για να διατηρηθεί το προβάδισμα του ενός πόντου για την ομάδα του ΣΟ Περιστερίου και το σκορ να γίνει ½-1½.
Η ομάδα των Βριλησσίων ήταν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι δύο ανήλικοι σκακιστές που αγωνίζονταν ήταν και αυτοί που δεν είχαν αγωνιστεί σε κανέναν από τους προηγούμενους πέντε (5) γύρους του Πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα ήταν από 3 έως 4,5 χρόνια μικρότεροι από τους αντιπάλους τους.
Στην 3η σκακιέρα ο 11χρονος Φίλιππος - Νικόλαος Παπαϊωάννου της ομάδας των Βριλησσίων έχοντας τα λευκά, αντιμετώπιζε με επιτυχία τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο σκακιστή του ΣΟ Περιστερίου, και παρότι έχασε έναν συνδυασμό που θα του απέφερε κέρδος Ίππου με μία ενδιάμεση κίνηση, κατάφερε να νικήσει με άνεση στο φινάλε και ισοφάρισε για λογαριασμό της ομάδας του σε 1½-1½!!!
Έτσι λοιπόν όλα θα κρίνονταν από το αποτέλεσμα της 4ης σκακιέρας, όπου ο Κωνσταντίνος Μπιτούνης αντιμετώπιζε τον κατά σχεδόν 4,5 χρόνια μεγαλύτερο σκακιστή του ΣΟ Περιστερίου. Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε άσχημα την παρτίδα του και στις πρώτες κινήσεις του ανοίγματος έχασε κομμάτι, καταφέρνοντας όμως να πάρει πίσω δύο πιόνια. Στη συνέχεια πρώτα απέφυγε μια απειλή καρφώματος της ντάμας του από αξιωματικό σε διαγώνιο, και μετά την ανταλλαγή νταμών αφού αρνήθηκε πρώτα μια ανταλλαγή πιονιών δημιούργησε δύο κεντρικά δεμένα ελεύθερα, τα οποία υπό την απειλή προαγωγής του απέφεραν κέρδος υλικού παίρνοντας μία σπουδαία νίκη με ανατροπή η οποία χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2½-1½!!!
Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Βριλησσίων αναρριχήθηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, προσπερνώντας πολλές ομάδες της Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , ενώ οι ανήλικοι σκακιστές των Βριλησσίων απέδειξαν για πολλοστή φορά πως δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ανήλικους σκακιστές των υπόλοιπων σκακιστικών σωματείων είτε αυτοί είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά είτε τα σωματεία τους αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η ομάδα των Βριλησσίων μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος μετράει δύο(2) νίκες, μία(1) ισοπαλία, και μία(1) οριακή εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-1½ όπου αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, ενώ έχει και μία(1) νίκη και μία(1) ήττα άνευ αγώνος. 

 
Δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!