Πράσινη Αριστερά-Ο J. Assange και η Δημοκρατία

2019-12-18 19:23
Ο J. Assange και η Δημοκρατία
Δημιούργησε τα wikileaks.
Έδωσε νόημα στην αδέσμευτη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία.
Εκδιώκεται, βασανίζεται, συκοφαντείται.
Καμία κατηγορία δεν αποδείχθηκε παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ισχυρά κράτη όπως η ΗΠΑ, Σουηδία, Αγγλία.
Η απομόνωση στην οποία βρίσκεται (23 από τις 24 ώρες) στις φυλακές ασφαλείας Μπέλμαρς, δεν έχει σκοπό την εξόντωσή του, αλλά να στείλει μήνυμα σε επίδοξους αδέσμευτους δημοσιογράφους ότι τα κράτη μπορούν να κρατούν καλά κρυμμένα τα ένοχα μυστικά τους.
 
Στην περίπτωση του J. Assange όμως δεν πρόλαβαν. Έφερε στην δημοσιότητα 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα για τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
 
Στην επίσημη σελίδα των https://wikileaks.org/ όταν βάζεις την λέξη “Greece” προσφέρει 158.670 αποτελέσματα. Κανείς δεν έχει ασχοληθεί. Γιατί άραγε;
Εκεί θα βρούμε από την έκθεση του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις στην Αθήνα, όπου αποκαλύπτεται ο χρηματισμός επιχειρήσεων και στελεχών των ελληνικών ΜΜΕ ώστε να μην αναφέρονται με αρνητικά σχόλια στην πολιτική Μπους και να μην ασχολούνται με θέματα όπως η φτώχεια, το περιβάλλον, τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τον έλεγχο του διαδικτύου.
Εκεί θα βρούμε τις πιέσεις που άσκησε η αμερικανική πρεσβεία για αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης των ελληνικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του ασύλου, μετά την δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου.
Εκεί θα βρούμε τον ρόλο ξένων δυνάμεων στο Μακεδονικό και πολλά άλλα.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τονίζει ότι η Δικαιοσύνη απαιτείται να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα. Να μην χρειάζεται εντολές άνωθεν για να κινηθεί. Η Δημοκρατία μας έχει σοβαρά προβλήματα, αλλά δυστυχώς κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση για την λύση τους. Ο δικομματισμός, χρησιμοποιεί το κράτος ως «λάφυρο», απομονώνοντας κάθε φωνή που είναι αντίθετη σε αυτό.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τονίζει ότι η αποφυλάκιση του J. Assange (όπως και κάθε άλλου δημοσιογράφου) είναι τουλάχιστον απαραίτητη και πρέπει να γίνει άμεσα.
 
 Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com