Πράσινη Αριστερά // Ανακοίνωση-ΔΤ «ΜΑΖΙ» Το όνομα της συνεργασίας

2022-07-28 19:06

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση

Ημερ.:   27/7/2022
Ώρα:      12:00

«ΜΑΖΙ»
Το όνομα της συνεργασίας
 Πράσινης Αριστεράς - Σοσιαλιστικής Προοπτικής – Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου
 

Τα κόμματα της Πράσινης Αριστεράς, της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ) μετά την προγραμματική συμφωνία τους και την συγκρότηση κοινού πολιτικού σχεδίου και δράσεων, προχώρησαν στην ονομασία της συνεργασίας τους.
 
Ο νέος πολιτικός και εκλογικός σχηματισμός έχει βασικό στόχο την ισχυρή  εκπροσώπηση της Αριστερής, Οικολογικής, Σοσιαλιστικής, Δημοκρατικής και Κοινωνικής, έκφρασης στην κεντρική πολιτική σκηνή.
 
Τα τρία κόμματα (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Ε.ΔΗ.Κ.) κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, Δήλωση Συνασπισμού Κομμάτων με την επωνυμία «ΜΑΖΙ», η οποία και εγκρίθηκε.
 
Ο συνασπισμός «ΜΑΖΙ» εκφράζεται μέσω της Κοινής Πολιτικής Διακήρυξης και Προγραμματικής Συμφωνίας (https://www.prasini-aristera.gr/mazi-politiki-diakyrixi-programmatiki-symfonia/), η οποία επιδιώκει και προωθεί την κοινή συμπόρευση στη βάση κοινών αρχών, διαπιστώσεων, επιδιώξεων και μεθόδων προσέγγισης και ανάλυσης των κρίσιμων προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της ονομασίας ΜΑΖΙ.
 
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα όργανα (εκτός της ήδη υπάρχουσας Συντονιστικής Επιτροπής), οι εκπρόσωποι και οι διαδικασίες του συνασπισμού.
 
         Γραφείο Τύπου                         Γραφείο Τύπου                    Γραφείο Τύπου
   ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ      ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ          Ε.ΔΗ.Κ.