ΟΚΠΑ Βριλησσίων-Σχολή γονέων 22 Νοεμβρίου

2019-11-19 15:49

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 22-11-2019

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Σχολής Γονέων με 

Θέμα:

«Ποιες επιστημονικές ανατροπές και νέες γνώσεις των τελευταίων 2 δεκαετιών οδηγούν στην Παιδαγωγική του Εγκεφάλου, γιατί αυτή σημαίνει Παιδαγωγική της Χαράς και γιατί έχει κρίσιμη σημασία για ένα παιδί που θα ζήσει στον 21οαιώνα;»

Ομιλήτρια  η κα Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά

Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός / Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας επί διετία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η ομιλήτρια θα αναφερθεί σε πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις, που ανατρέπουν ή τροποποιούν διάφορες θεωρήσεις πάνω στις οποίες βασιζόταν έως σήμερα η Παιδαγωγική. Θα εξηγήσει με όρους νευροεπιστημών τι σημαίνει Παιδαγωγική της χαράς και όχι του φόβου, γιατί αυτή θα είναι περισσότερο αναγκαία στο μέλλον, καθώς και με ποιες τακτικές την εφαρμόζουμε. 

Θα αναφερθεί σε βασικά θέματα της διαφορετικότητας του 21ουαιώνα σε σχέση με τον 20οκαι την αναγκαιότητα ανάπτυξης συγκεκριμένων ανθρώπινων δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του βίου από τις γενιές που θα ζήσουν κατά την διάρκεια του.

Σας περιμένουμε...

Σύντομο βιογραφικό 2019 :

Δρ. Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά

H Δρ. Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική (Μ.Sc.PurdueUniversity), στον τομέα της Μηχανικής του Περιβάλλοντος (Εnvironmentalengineering). Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και έχει διδάξει επί διετίαν (2011-2013), ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεγάλο μέρος της διδακτορικής διατριβής της (2009), αφορά τους μηχανισμούς δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.To2008 απέκτησε και το πτυχίο της νηπιαγωγού, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Νηπιακή Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012 πραγματοποίησε, με την εποπτεία του καθηγητού της Παιδαγωγικής του ΤΕΑΠΗ κ. Κ. Χρυσαφίδη, μεταδιδακτορική έρευνα για την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών ερεθισμάτων εν γένει σε νήπια 3-5 ετών, με ενδιαφέροντα θετικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν σε ειδικές μετρήσεις (COR-USA), καθώς και σε πορίσματα των νευροεπιστημών του 21ουαιώνα για την λειτουργία του φυσιολογικού εγκεφάλου.

Από το 2013 έως σήμερα είναι σύμβουλος Περιβαλλοντικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής του Εγκεφάλου στον παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο «Λιλιπούπολη» της Πετρουπόλεως Δυτικής Αττικής, κάνοντας σχετικά καινοτομικά μαθήματα επιδείξεως στην Φύση και στην Τάξη, με σκοπό την εκπαίδευση νηπιαγωγών. Επίσης ασκεί συμβουλευτική γονέων με όρους λειτουργίας εγκεφάλου, και κάνει σχετικά σεμινάρια σε γονείς. Έχει διδάξει επί ένα έτος στο Προσχολικό Κέντρο του Ταμείου των Υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος στα πλαίσια της μεταδιδακτορικής παιδαγωγικής της έρευνας, ενώ κατά περίπτωση έχει κάνει μαθήματα σε προσχολικά παιδιά της Σχολής Χίλλ, καθώς και σε εφήβους του Κολλεγίου Αθηνών.

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά έχει διαρκή επαγγελματική δράση στην προστασία του περιβάλλοντος πάνω από 4 δεκαετίες, τόσο στον δημόσιο τομέα (15 έτη) όσο και στον ιδιωτικό (πάνω από 25 έτη). Κατά τύχην, είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Μηχανικός Περιβάλλοντος με μεταπτυχιακές σπουδές.

Υπήρξε προϊσταμένη επί τριετίαν της πρώτης δημόσιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος της χώρας (Πρόγραμμα Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος Αθήνας-ΠΕΡΠΑ), σύμβουλος περιβάλλοντος των υπουργών Τρίτση, Γεννηματά και Μαγκάκη, Ειδική Γραμματεύς Συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας (επί υπουργίας Γ. Γεννηματά), προϊσταμένη μελετών περιβάλλοντος των εταιρειών ΝΑΜΑ Α.Ε, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., καθώς και της εταιρείας ΟΤΜ ΑΤΕ (Π. Βέττας).

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι μητέρα δύο παιδιών που είναι μηχανικοί του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, και σταδιοδρομούν στην Ελλάδα. Είναι επίσης γιαγιά 4 εγγονών και συγγραφεύς των βιβλίων:

·         «Η ενέργεια του εγκεφάλου» Αθήνα-Εκδόσεις Καλέντη (2012)

·         «Τhe enterprise and the environment» Έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994)

·         «Για την Φύση και τους Έλληνες με Οδηγό τον Όμηρο»-Εκδόσεις Γεωργιάδη (2004)

·         «Αριστοτελικά Παιχνίδια Λόγου και Λογικής στην Φύση» Αθήνα. Υδρονομή (2019)

·         «Παιδαγωγική του Εγκεφάλου ή Παιδαγωγική της Χαράς» Αθήνα. Υδρονομή (Υπό έκδοση 2019)

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com