ΟΚΠΑ Βριλησσίων-Αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την απομόνωση λόγω covid-19

2020-10-27 19:26

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την στήριξη της 3ης ηλικίας με σεβασμό και ποιότητα.

Ξεκινήσαμε μαθήματα κωμωδίας δια....αλληλογραφίας για τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΚΑΠΗ μας..

Αφετηρία μας η αρχαία κωμωδία και ...τέρμα μας το το κωμειδύλλιο και η αθηναίική επιθεώρηση για αυτή τη χρονιά..

θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε αντιπροσωπευτικά θεατρικά έργα όλης αυτής της περιόδου..

Θα εξετάσουμε πως επίδρασε το θέατρο και εν γένει η θεατρική παραγωγή τα κρίσιμα αυτά ιστορικά χρόνια με την θεατρολόγο μας κα Κατερίνα Τσαμαδιά..

 

*Η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει την παρατεταμένη διακοπή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Ωστόσο  τα στελέχη του Κοινωνικού Οργανισμού τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες για προστασία από τον κορωνοϊό, εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και αντιμετώπιση αναγκών σε συμπολίτες μας που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία(βοήθεια στο σπίτι, συνοδείες, ψώνια, φάρμακα, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης 8 ομάδες των 9 ατόμων, γυμναστική σε εξωτερικό χώρο σε 6 γκρουπ των 9 ατόμων, θεατρική ομάδα με μαθήματα δια αλληλογραφίας, ψυχολογική υποστήριξη ατομική ή και σε γκρουπ των 9, κοινωνική υποστήριξη, συνταγογράφηση, ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω των δημοτικών ιατρείων, ιατρείο μνήμης κλπ)  

 Ενώ συνεχίζεται  η  τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη των ΚΑΠΗ, κάτι που βρίσκει θετική ανταπόκριση από την συντριπτική τους πλειοψηφία. Είναι σημαντικό να νοιώθουν όλοι ό,τι δεν είναι μόνοι τους και ό,τι ο δήμος είναι πάντα δίπλα τους ποικιλοτρόπως.  Με  χαρά και ικανοποίηση αρκετοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας δέχονται επίσης επισκέψεις των στελεχών στο σπίτι.

Από την συχνή αυτή επικοινωνία πάντως εντοπίσθηκαν ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή έχουν ανάγκη για προσφορά υπηρεσιών κατ' οίκον, οι οποίες προσφέρονται από τους  κοινωνικούς λειτουργούς, τη νοσηλεύτρια, τον φυσικοθεραπευτή και την οικογενειακή βοηθό.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πολλά άτομα τρίτης ηλικίας (μη μέλη) απευθύνονται στα ΚΑΠΗ, ζητώντας να ενταχθούν στα προγράμματά μας, έστω και αν αυτά εκτελούνται σε περιορισμένη έκταση λόγω των μέτρων προστασίας.

Ο θεσμός των ΚΑΠΗ, που συμπλήρωσε ήδη 40 χρόνια εφαρμογής, αποδεικνύει δε τη χρησιμότητά του  και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο  για όλους, περισσότερο από ποτέ.

Συνεχίζουμε..

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

& ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ