Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια-Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Πισιμίση στην έντυπη έκδοση του Vrilissianews

2023-09-17 02:19

Γ. Πισιμίσης: «Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πισιµίσης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του Vrilissianews που κυκλοφορεί παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του και τα νέα έργα για τα Βριλήσσια της επόμενης πενταετίας. Οι υποδομές, το οδικό δίκτυο, ο οδοφωτισµός, η καθαριότητα, το πράσινο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ασφάλεια, η κοινωνική προστασία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του συνδυασμού «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», ενώ οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον επόμενο Δήμαρχο της πόλης αφήνοντας πίσω την αδράνεια, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα.

Κατέρχεστε υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων για δεύτερη φορά. Τι έχει αλλάξει και γιατί κάποιος που δεν σας είχε ψηφίσει το 2019 να σας εμπιστευτεί τώρα;

Το 2019 έπειτα από μια μακρά πορεία στα δημοτικά πράγματα έθεσα υποψηφιότητα για Δήμαρχος στα Βριλήσσια, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή». Για έναν πολύ μικρό αριθμό ψήφων δεν καταφέραμε να βρεθούμε στον β’ γύρο. Πολλές φορές διάφορες συγκυρίες και λεπτομέρειες διαμορφώνουν τελικά το αποτέλεσμα. Έπειτα από 4 χρόνια άσκησης μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης θεωρώ ότι έχουμε βάλει τις αυτοδιοικητικές βάσεις για μια πολύ πιο ευρεία κοινωνική συναίνεση στο πρόγραµµά µας και στο σχέδιό µας για τα Βριλήσσια. Ήδη η διευρυµένη παράταξη «συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» είναι πρώτη δύναµη στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Επιδίωξή µας είναι αυτή η δυναµική να µεταφραστεί και στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας προκειµένου να δώσουµε µια πραγµατικά ισχυρή προοπτική στην πόλη µας την επόµενη πενταετία.

Μιλάτε για την άσκηση δηµιουργικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 4 χρόνια από την παράταξή σας. Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της αντιπολίτευσης;

Από την πρώτη στιγµή και αµέσως µετά τις εκλογές του 2019 λειτουργήσαµε µε µια διαφορετική από τα συνηθισµένα λογική. ∆εν θέλαµε να αναπαράξουµε το πρότυπο της στείρας άρνησης, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν ασκήσαµε τον ελεγκτικό µας ρόλο ως αντιπολίτευση µε την ανάδειξη πλήθους προβληµάτων στην πόλη, παθογενειών και δυσλειτουργιών της ∆ιοίκησης. Ωστόσο, λειτουργήσαµε µε γνώµονα το καλό της πόλης µας. Για τον λόγο αυτό διεκδικήσαµε πόρους και χρηµατοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρµόδια Υπουργεία. Θυµάµαι χαρακτηριστικά τις συναντήσεις µας στο Υπουργείο Παιδείας και στις Κτιριακές Υποδοµές Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) για το ζήτηµα των υποδοµών για την προσχολική ηλικία και το ζήτηµα του 3ου Λυκείου. Τις συναντήσεις µας και την πίεση που ασκήσαµε στην Περιφέρεια Αττικής για την ένταξη στο τεχνικό της πρόγραµµα των έργων αντιπληµµυρικής προστασίας για την περιοχή από την οδό Ολύµπου έως την οδό Αναπαύσεως. Τις συναντήσεις µας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την εξεύρεση χρηµατοδοτικών λύσεων για µια σειρά υποδοµών που λείπουν από την πόλη. Όλα αυτά ως παράταξη της αντιπολίτευσης. Επίσης κάθε χρόνο καταθέταµε εναλλακτικές προτάσεις για τα δηµοτικά τέλη, τον προϋπολογισµό και το τεχνικό πρόγραµµα του ∆ήµου προτάσσοντας τον εξορθολογισµό των δαπανών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τη βιωσιµότητα των πολιτικών που αναπτύσσουµε ως ∆ήµος. Ακόµα και σε έκτακτες καταστάσεις βρεθήκαµε στην πρώτη γραµµή, όπως µε την κακοκαιρία «Ελπίς». Αρνούµενοι να ασκήσουµε στείρα αντιπολίτευση και βλέποντας την κακή οργάνωση και διαχείριση φέραµε µέχρι και οχήµατα εκχιονισµού στην πόλη. Προχωρήσαµε µόνοι µας σε περιβαλλοντικές δράσεις όπως η δεντροφύτευση στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρ. ΤΥΠΕΤ), ποτίσµατος στο πράσινο και καθαρισµών. Είναι πολλά ακόµα που θα µπορούσα να σας αναφέρω. Όλα αυτά, πάντως, οδήγησαν έγκριτα site και εφηµερίδες όπως «Τα Νέα», το «Βήµα» και το «In.gr» να µας χαρακτηρίσουν ως πρότυπο δηµιουργικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

«Ευρεία κοινωνική συναίνεση στο σχέδιο µας για τα Βριλήσσια»

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παράταξης «συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια»;

Η παράταξη «συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» είναι ένας µεγάλος  αυτοδιοικητικός σχηµατισµός που πέρα από τον βασικό κορµό της «Νέας Πνοής» συσπειρώνει αυτοδιοικητικές κινήσεις, ενεργούς πολίτες και κοινωνικές δυνάµεις από ένα ευρύ πολιτικό φάσµα. ∆υνάµεις όπως αυτές της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών» του Τάσου Χρηστάκη και της «Προόδου στα Βριλήσσια» του Κώστα Παπασπηλίου αλλά και ενεργούς πολίτες και δυνάµεις της κοινωνίας των πολιτών. Το πρόθεµα «συνεργασία» στο όνοµα της παράταξής µας υποδηλώνει ακριβώς αυτό το ανοικτό και ευρύ πλαίσιο συνεργασίας. Πραγµατικά θέλουµε να δηµιουργήσουµε τις προϋποθέσεις για µια µεγάλη κοινωνική αποδοχή και συναίνεση στο πρόγραµµά µας. Να οικοδοµήσουµε σχέσεις ειλικρίνειας και εµπιστοσύνης µε τους συµπολίτες µας για να κάνουµε πράξη τη µεγάλη αλλαγή και αναβάθµιση της πόλης µας τα επόµενα χρόνια.

Ποια είναι η µεγάλη αλλαγή που χρειάζονται τα Βριλήσσια; Τι έχετε ως στόχο να αλλάξετε εφόσον εκλεγείτε;

Τα Βριλήσσια έχουν µείνει πολύ πίσω από την άποψη των υποδοµών που χρειάζεται η πόλη, την ίδια ώρα που άλλοι ∆ήµοι προχωράνε πολύ δυναµικά. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται µια υποβάθµιση στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών του ∆ήµου σε ένα µεγάλο φάσµα αρµοδιοτήτων. Από την καθαριότητα και το πράσινο µέχρι τον τρόπο µετακίνησης στην πόλη. Η κατάσταση των δρόµων είναι κακή, το ίδιο και των πεζοδροµίων. Η ∆ηµοτική Συγκοινωνία ανύπαρκτη, το ίδιο και η ∆ηµοτική Αστυνοµία. Προβλήµατα υπάρχουν και στο επίπεδο του οδοφωτισµού και φυσικά το µεγάλο θέµα της συντήρησης και αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων. Εµείς, λοιπόν, µιλάµε για την ανάγκη µιας µεγάλης αλλαγής. Πρώτα απ΄όλα απαιτείται µια σοβαρή ανασυγκρότηση του τρόπου µε τον οποίον λειτουργεί ο ∆ήµος ως οργανισµός. Εµείς θέλουµε να εισαγάγουµε καλές πρακτικές που δίνουν απλόχερα οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), να προχωρήσουµε γρήγορα στον ψηφιακό µετασχηµατισµό, να βελτιστοποιήσουµε τις παρεχόµενες υπηρεσίες στους πολίτες, να προχωρήσουµε στην εκπαίδευση των υπαλλήλων όπου αυτό απαιτείται, να δηµιουργήσουµε ευέλικτες δοµές για την αποδοτικότερη και καλύτερη συνεργασία. Επίσης, στο σχέδιό µας περιλαµβάνεται η δηµιουργία ειδικής οµάδας επιστηµονικών συνεργατών µε µοναδικό αντικείµενο την αξιοποίηση των χρηµατοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και µε τα οποία µπορούν να γίνουν πολλά και σηµαντικά έργα στην πόλη µας.

Νέες σχολικές µονάδες, 2ο κλειστό γυµναστήριο και κολυµβητήριο

Ποια είναι τα έργα που σχεδιάζετε για την εποµένη πενταετία; Τι λείπει από την πόλη;

Τα Βριλήσσια είναι πλέον µια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων. Οι υποδοµές που υπάρχουν αυτήν τη στιγµή αντιστοιχούν σε έναν πληθυσµό 20.000 κατοίκων. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι ανάγκες έχουν µεγαλώσει και δεν µπορούν να καλυφθούν υπό την υπάρχουσα κατάσταση. Οπωσδήποτε χρειάζονται νέες σχολικές µονάδες, τόσο για την προσχολική ηλικία όσο και για τη δευτεροβάθµια εκπαίδευση µε προεξάρχον το θέµα της ανέγερσης του 3ου Λυκείου. Χρειάζονται επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις, ένας τοµέας που έχουµε µείνει πολύ πίσω. Απαιτείται ένα 2ο Κλειστό Γυµναστήριο, ανοικτοί χώροι άθλησης και στίβου καθώς και η δηµιουργία του ∆ηµοτικού Κολυµβητηρίου. Προτεραιότητά µας είναι και η δηµιουργία πολιτιστικών υποδοµών, ενός πολιτιστικού πολυχώρου µε αµφιθέατρο, δηµοτική βιβλιοθήκη και χώρους για να στεγαστούν άλλες πολιτιστικές υποδοµές όπως το Μουσείο Μαθητικής Ζωής που θα µπορούσε να είναι ένα κόσµηµα για τα Βριλήσσια. Σηµαντική είναι και η δηµιουργία ενός ∆ηµοτικού Κινηµατογράφου. Ψηλά στη δική µας ατζέντα είναι η ανάπλαση του χώρου της πρώην Ναυτικής Βάσης αλλά και της αξιοποίησης και αναβάθµισης όλων των κοινόχρηστων χώρων της πόλης όπως η πλατεία Αναλήψεως, ο χώρος στην διασταύρωση Κισσάβου και Μητροπούλου, ο χώρος στη συµβολή Τροίας και Αγαµέµνονος, η πλατεία και η είσοδος των Άνω Βριλησσίων, οι παιδικές χαρές κ.ά. Ειδικά για το πάρκο της Ναυτικής Βάσης έχουµε σχεδιάσει την ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα της και τη δηµιουργία ήπιων υποδοµών. Η απόδοση του συνόλου του συγκεκριµένου πάρκου στην τοπική µας κοινωνία είναι µια προοπτική που θέλουµε να δώσουµε στα Βριλήσσια την επόµενη πενταετία. Φυσικά το σχέδιό µας περιλαµβάνει παρεµβάσεις αποκατάστασης της βαδισιµότητας των πεζοδροµίων, τη βελτίωση του οδοστρώµατος, τις απαιτούµενες κυκλοφοριακές παρεµβάσεις για να βελτιώσουµε την κυκλοφορία στην πόλη αλλά και την επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόµων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία της ∆ηµοτικής Συγκοινωνίας µε σύγχρονους όρους και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία (mini bus).

Ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα της πόλης-Προτεραιότητα η καθαριότητα

Μιλήσατε για την παρατηρούµενη υποβάθµιση της καθαριότητας και του πρασίνου στα Βριλήσσια. Ποιες είναι οι αλλαγές που χρειάζονται οι συγκεκριµένοι τοµείς;

Στον τοµέα της καθαριότητας χρειάζονται συγκεκριµένες τοµές όπως είναι η ενίσχυση του στόλου των οχηµάτων αποκοµιδής, η εισαγωγή του οδοκαθαρισµού, η εφαρµογή κανονισµού καθαριότητας και ο εκσυγχρονισµός συνολικά του τρόπου µε τον οποίο διαχειριζόµαστε τα απορρίµµατα που παράγουµε µε κατεύθυνση φυσικά την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή. Η υπογειοποίηση των κάδων ιδίως σε σηµεία µεγάλης συγκέντρωσης σε κοινόχρηστους χώρους επίσης πρέπει να προχωρήσει. Όσον αφορά το πράσινο, παρατηρούµε µε µεγάλη δυσφορία µια µείωση του αστικού πρασίνου τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Εµείς θέλουµε πραγµατικά να ενισχύσουµε τον πράσινο χαρακτήρα των Βριλησσίων, καθώς αυτό είναι ένα από τα µεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήµατα της πόλης µας. Μιλάµε για νέες δεντροφυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και πάρκα αλλά και σε φύτευση του διαζώµατος της Λ. Πεντέλης. Φυσικά κυρίαρχο ρόλο έχει και η σωστή φροντίδα του πράσινου, µε τα κλαδέµατα που χρειάζονται και τη συστηµατική συντήρησή του.

Έχετε αναφερθεί πολλές φορές σε οµιλίες σας στη λειτουργία της Λ. Πεντέλης και στο θέµα της παράνοµης στάθµευσης. Τι σκοπεύετε να κάνετε για το θέµα αυτό;

Πράγµατι το παράνοµο παρκάρισµα στη Λ. Πεντέλης µας προβληµατίζει πολύ. Επίσης µας προβληµατίζουν συνολικά τα ζητήµατα κυκλοφορίας στην πόλη και το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στα Βριλήσσια. Αυτό που σχεδιάζουµε είναι η δηµιουργία χώρου στάθµευσης και φυσικά η επανασύσταση της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας εξοπλισµένη µε µέσα µεταφοράς και στελεχωµένη µε τέτοιο τρόπο ώστε να έχει δυνατότητες 24ωρης βάρδιας, όπως άλλωστε προβλέπει και το πρόσφατο νοµοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε από την προηγούµενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό θα µπορέσουµε να αντιµετωπίσουµε την παράνοµη στάθµευση στη Λ. Πεντέλης αλλά και µε συγκεκριµένες τεχνικές παρεµβάσεις να βελτιώσουµε πολύ και το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην πόλη.

Τα µέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα Βριλήσσια

Στα Βριλήσσια βλέπουµε εδώ και πολλά χρόνια µια αύξηση της παραβατικότητας. Μπορεί ο ∆ήµος Βριλησσίων να δώσει κάποια λύση στον τοµέα αυτό;

Μιλήσαµε, ήδη, για την ανάγκη επανασύστασης της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας και στελέχωσής της µε ικανό αριθµό δηµοτικών αστυνοµικών που θα µπορούν εκτός των άλλων να κάνουν τακτικές περιπολίες στην πόλη, ιδίως τις βραδινές ώρες, λειτουργώντας έτσι αποτρεπτικά. Χρειάζεται επίσης επαναλειτουργία, αλλά µε σωστούς όρους, της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας που µπορεί και αυτή µέσω δροµολογίων και περιπολιών που θα αλλάζουν διαρκώς να προσφέρει προληπτικό δίχτυ ασφάλειας. Όλες αυτές οι δράσεις µπορούν να είναι σε συνεργασία µε το τοπικό Αστυνοµικό Τµήµα προκειµένου έτσι να δηµιουργήσουµε ένα συνεργατικό πλαίσιο αποτροπής της παραβατικότητας στην πόλη µας. Σηµαντικό ρόλο παίζει σαφώς και η ενίσχυση του οδοφωτισµού στην πόλη όπου αυτό απαιτείται. Για εµάς τα θέµατα ασφάλειας είναι πολύ βασικά και αποτελούν την προϋπόθεση για µια οµαλή κοινωνική ζωή. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουµε και συγκεκριµένες παρεµβάσεις ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, µε τη δηµιουργία ειδικής οµάδας και προσωπικού ασφαλείας σε επιφυλακή, εξοπλισµού της µε κατάλληλα µέσα, οχήµατα και µηχανήµατα, προκειµένου να είµαστε έτοιµοι να ανταπεξέλθουµε σε έκτακτες καιρικές συνθήκες αλλά και να είµαστε απολύτως προετοιµασµένοι για τη σωστή πυροφύλαξη του πολύτιµου δάσους του Αγίου Θεοκλήτου στα Άνω Βριλήσσια.

 «Οτιδήποτε θετικό έχει γίνει θα το συνεχίσουµε»

Ο τοµέας της πρωτοβάθµιας υγείας και της κοινωνικής προστασίας είναι ψηλά στη δική σας ατζέντα;

 Η Πρωτοβάθµια Υγεία είναι µια από τις κρισιµότερες αρµοδιότητες που µπορεί να έχει ένας ∆ήµος και µπορεί, πράγµατι, να συµβάλλει σηµαντικά στην ενίσχυση συνολικά του Εθνικού Συστήµατος Υγείας. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουµε την ενίσχυση των ∆ηµοτικών Ιατρείων και τη στελέχωσή τους από εξειδικευµένο ιατρικό προσωπικό καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρµακείου. Σηµαντικός είναι και ο ρόλος της πρόληψης για αυτό και σχεδιάζουµε µαζικά προγράµµατα πρόληψης υγείας για όλες τις ηλικίες. Επίσης τα ζητήµατα κοινωνικής προστασίας και άσκησης µια σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής είναι εξίσου σηµαντικά. Στον τοµέα αυτό έχουν γίνει βήµατα προόδου στην πόλη µας. Εµείς οτιδήποτε θετικό, όχι µόνο θα το συνεχίσουµε, αλλά θα προβούµε και σε σηµαντικές βελτιώσεις. Απαιτείται ένα σύγχρονο Κέντρο ∆ηµιουργικής Απασχόλησης για παιδιά, το Κ∆ΑΠ – ΑΜΕΑ «Κρίκος» χρειάζεται επίσης ενίσχυση, ενώ σηµαντική είναι και η δηµιουργία ειδικής Στέγης Υποστηριζόµενης ∆ιαβίωσης (ΣΥ∆). Το πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρέπει να εκσυγχρονιστούν ακόµα περισσότερο προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους συµπολίτες µας που έχουν ανάγκη. Επίσης χρειάζεται ενίσχυση των υποδοµών και των πολιτικών για την φροντίδα της Τρίτης Ηλικίας. Τέλος, εξαιρετικά σηµαντική είναι η δηµιουργία νέων βρεφονηπιακών τµηµάτων  µε στόχο τη µεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των αιτήσεων συµµετοχής.

Πως θα αντληθούν πόροι για νέα έργα στα Βριλήσσια

Υπάρχουν οι δυνατότητες για την εφαρµογή ενός προγράµµατος συνολικής αναβάθµισης της πόλης για την επόµενη πενταετία; Ποιες είναι οι οικονοµικές δυνατότητες του ∆ήµου Βριλησσίων;

Το πρόγραµµά µας είναι ένα πρόγραµµα πενταετίας και αφορά τρία χρονικά επίπεδα: το άµεσο – βραχυπρόθεσµο επίπεδο όπου θα υπάρξουν από το πρώτο διάστηµα ορατά αποτελέσµατα, ιδίως στον τοµέα της παροχής υπηρεσιών όπως η καθαριότητα και το πράσινο, το µεσοπρόθεσµο επίπεδο όπου θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί βασικές υποδοµές που λείπουν από την πόλη και θα έχουν γίνει σηµαντικές παρεµβάσεις στη βαδισιµότητα των πεζοδροµίων, στην αναβάθµιση του οδοστρώµατος και στην εικόνα των κοινόχρηστων χώρων και το µακροπρόθεσµο επίπεδο όπου θα ολοκληρωθούν µεγάλες υποδοµές που τόσο έχει ανάγκη η τοπική µας κοινωνία. Όλα αυτά θα γίνουν µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα και επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθείται πιστά. Χρηµατοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν και είναι πολλές. Μόνο το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αποτελεί µια βασική χρηµατοδοτική πηγή συνολικών πόρων 26,1 δις. ευρώ για τους ∆ήµους. Αποτελείται από ένα σύνολο 22 Προγραµµάτων, που καλύπτουν όλους τους θεµατικούς τοµείς (περιβάλλον, υποδοµές, οικονοµία, κοινωνία) µε ιδιαίτερη έµφαση στους τοµείς της πράσινης ανάπτυξης, της ψηφιακής µετάβασης, της κοινωνικής προστασίας και των βιώσιµων υποδοµών. Υπάρχει το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας µε σηµαντικές πηγές χρηµατοδότησης για «Έξυπνες πόλεις» και «Αστικές Αναπλάσεις». Υπάρχει φυσικά το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων και άλλα τοµεακά προγράµµατα που µπορούν να αξιοποιηθούν. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η δηµιουργία ενός εξειδικευµένου τµήµατος στον ∆ήµο Βριλησσίων από επιστηµονικούς συνεργάτες και τεχνοκράτες που σε συνεργασία µε τις υπηρεσίες του ∆ήµου και µε συγκεκριµένο επιχειρησιακό σχέδιο θα µας δώσει της δυνατότητα να αντλήσουµε το µάξιµουµ των πόρων αυτών και να το ανταποδώσουµε σε έργο προς όφελος της πόλης µας και των συµπολιτών µας. Έχουµε πολύ ισχυρή θέληση και πολύ υψηλούς στόχους για την πόλη µας την επόµενη πενταετία. Θέλουµε πραγµατικά να κάνουµε τα Βριλήσσια σηµείο αναφοράς στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας.

Ποια θα είναι η συνεργασία σας αν εκλεγείτε ∆ήµαρχος Βριλησσίων µε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής; Θεωρείτε ότι παίζει ρόλο αυτή η συνεργασία;

Σαφώς και παίζει ρόλο, κεντρικό µάλιστα. Αν οι συµπολίτες µας στηρίξουν τη δική µας πρόταση για τα Βριλήσσια η συνεργασία µας τόσο µε την Κυβέρνηση όσο και µε την Περιφέρεια Αττικής θα είναι πραγµατικά πολύ δηµιουργική. Θα είναι τέτοια που θα µπορούµε την επόµενη µέρα να µιλάµε για την προοπτική δηµιουργίας ενός πρότυπου Δήμου στον Βόρειο Τοµέα της Αθήνας και αυτός θα είναι τα Βριλήσσια. Στην πόλη µας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει εφικτός ο στόχος αυτός.