Μαριάννα Κουκουτσάκη-Συνέντευξη

2017-10-31 15:04

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαριάννα Κουκουτσάκη

Η Μαριάννα Κουκουτσάκη κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Terre Secrete" ανοίγοντας τα φτερά της και στον χώρο του τραγουδιού. Μαριάννα, μίλησέ μας για το πρώτο σου αυτό εγχείρημα.
 
Μ.Κ.: Το κομμάτι λέγεται "Terre Secrete" που σημαίνει "Μυστική Γη". Eίναι σε μουσική του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Aural Fragment και σε στίχους της Πάρις Καρβούνη. Μας μιλάει για την μυστική γη που όλοι μας ψάχνουμε και ονειρευόμαστε, για το ιδανικό μας. Συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με την όπερα, ένα εναλλακτικό είδος με pop dance στοιχεία. Είναι κάτι που επέλεξα να κάνω, έτσι ώστε να ακούσει το κλασσικό τραγούδι και κόσμος που δεν το συνηθίζει, γίνεται δηλαδή ένα πιο"προσιτό" άκουσμα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την πορεία του, έχει συμπεριληφθεί σε γαλλικά charts, ακούγεται σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ψηφιακές ιντερνετικές πλατφόρμες και στο επίσημο κανάλι της Heaven Music.
 
Ασχολείσαι με το τραγούδι από πότε; Πως έγινε η αρχή;
 
Μ.Κ.: Ασχολούμαι με το κλασσικό τραγούδι από τα 13 μου. Το ξεκίνησα αρχικά για να έχω μια σωστή τοποθέτηση αλλά η αγάπη μου γι' αυτό ήρθε αργότερα, όσο ερχόμουν σε επαφή με αυτό το είδος και μελετούσα τα κλασσικά έργα. 
 
Τι είδους σπουδές έχεις κάνει;
 
Μ.Κ.: Έχω σπουδάσει όπερα-τοποθέτηση φωνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, όπως ο εκπληκτικός δάσκαλος- εμπνευστής, όπως τον λεω, Πάνος Δήμας, θεωρία μουσικής και μελοδραματική. Ακόμη έχω κάνει 6 χρόνια χορό, γιατί η σωστή κίνηση, όπως και η υποκριτική, παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως στέκεται ένας λυρικός καλλιτέχνης στην σκηνή. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού τραγουδιού με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό. 
 
Θα ήθελες να αναφερθείς σε συνεργασίες που θεωρείς οτι ήταν και είναι πολύ σημαντικές για σένα;
 
Μ.Κ.: 'Oλες μου οι συνεργασίες ήταν σημαντικές, αν κάτι δεν με συναρπάζει δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί του. Από την πρώτη μου παράσταση, τον "Μικρό κύκλο με την Κιμωλία" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πολιτάκη, το "Αστέρι της Ερήμου- Ναλιμάρ" της Μάνιας Βλαχογιάννη από το ομώνυμο βιβλίο της, σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Δεγαίτη, που ενσαρκώνω το ρόλο της Μοίρας, έως το "Αστέρι της Ερήμου-Νεφέλη και Ναλιμάρ", των ίδιων συντελεστών, που είναι η εκδοχή για παιδιά και μεγάλους, στο οποίο ενσαρκώνω το ρόλο της Νεφέλης. Αυτές είναι συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου, όπως ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, η Μάνια Βλαχογιάννη που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πραγματικότητα πολλά από τα όνειρά μου, ο Κύπριος τενόρος Μάριος Ανδρέου, ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος και πολλοί άλλοι.
 
Έχεις και αρκετές συμμετοχές πριν το προσωπικό σου τραγούδι....
 
Μ.Κ.: Έχω συμμετάσχει στο άλμπουμ του Aural Fragment  "Return to space 3",απο την FM Records, το τελευταίο της εκπληκτικής τριλογίας του, αποδίδοντας την ονειρική ατμόσφαιρα της μουσικής του με λυρικά φωνητικά. Στο "Oceanic", από την FM Records, την τελευταία του δουλειά ερμηνεύοντας, εκτός από τα λυρικά φωνητικά, το κομμάτι "South atlantic ocean". Έχουν και τα δύο βρεθεί στο #1 των Top Albums in Greece για την ηλεκτρονική μουσική.
 
Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent shows; Θα δοκίμαζες τις δυνάμεις σου μέσα από κάποιο;
 
Μ.Κ.: Θεωρώ πως για το είδος που υπηρετώ, την όπερα, δεν έχει να μου προσφέρει κάτι η συμμετοχή μου σε αυτά. Αν ζούσα στο εξωτερικό θα το σκεφτόμουν διαφορετικά, γιατί πολλοί έχουν κάνει καριέρα ξεκινώντας από εκεί, όπως ο Paul Potts, εξαιρετικός καλλιτέχνης της όπερας και τόσοι άλλοι. Στην Ελλάδα βλέπουμε πως παιδιά που έχουν πάρει μέρος σε αυτά τα shows δεν εξελίσσονται, ούτε υπάρχει ιδιαίτερη βοήθεια. Αλλά δεν θα συμβούλευα κάποιον που θέλει να αναζητήσει το μέλλον του στην ελληνική μουσική βιομηχανία με αυτόν τον τρόπο, να μην το κάνει..πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας μέχρι τέλους.
 
Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει χώρος για την τέχνη;
 
Μ.Κ.:Ασφαλώς, πάντα υπάρχει χώρος για κάτι που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής. Οτιδήποτε μας προκαλεί ανάταση ψυχης και νου, είχε, έχει και θα έχει πάντα χώρο στην καθημερινότητά μας.
 
Τι ετοιμάζεις αυτό το διάστημα;
 
Μ.Κ.: Έχω την ευτυχία να βρίσκομαι δίπλα σε εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως η πολυπράγμων Μάνια Βλαχογιάννη, o Aural Fragment του οποίου οι μουσικές δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις αντίστοιχες των συνθετών του εξωτερικού, ο βραβευμένος συγγραφέας Θανάσης Σάλτας, ο ευφυής σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Παναρετάκης..Με αυτούς τους ανθρώπους που μου κάνουν την χαρά και την τιμή να με εμπιστεύονται θα συνεργαστώ και στο μέλλον. Έρχονται πολύ όμορφα πράγματα και θεατρικά και μουσικά.
 
Που σε συναντάμε; Σε παράσταση, σε μουσική σκηνή;
 
Μ.Κ.: Αυτό το διάστημα και μέχρι τέλος Ιανουαρίου, βρίσκομαι στην κεντρική παιδική σκηνή του θεάτρου 'Σταθμός' με το  έργο, για μικρούς και μεγάλους, "Δόνα Γη και Δον Αστέρης" του βραβευμένου συγγραφέα Θανάση Σάλτα, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη. Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών-Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.  Είναι ένα υπέροχο παραμύθι με εξαιρετικό λόγο, ντυμένο με τραγούδια και υπέροχες μουσικές απο την μοναδική Πηγή Λυκούδη. Παίζουν ο Ισίδωρος Σταμούλης, η Μάνια Βλαχογιάννη, η Ιωάννα Μαστοράκη, ο Νεκτάριος Παπαλεξίου στον ρόλο του Δόν Αστέρη και εγώ στο ρόλο της Δόνα Γης. 
 

Μαριάννα, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Μ.Κ.: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία εδώ και εύχομαι για όλους τους ανθρώπους να βρίσκουν αγάπη και φως. Να ανακαλύψουν αυτή τη μυστική γη, όπως λέει και το κομμάτι μου το Τerre Secrete, που θα τους χαρίσει χαρά.