Έναρξη Μαθημάτων σκάκι στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

2019-09-18 16:49

Αγαπητοί γονείς,

 

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» αποτελεί Αθλητικό Σωματείο με μοναδικό κλάδο άθλησης το σκάκι Αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κωδικό ΓΓΑ ΦΔ 64.

 

Η Διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί πως η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί χρησιμοποιηθεί σαν παιδαγωγικό εργαλείο που μακροπρόθεσμα μέσα από το παιχνίδι θα τα οδηγήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 25 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό), να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι. Πέρα από τα μαθήματα σκάκι για παιδιά λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σκακιστές του Συλλόγου μας, γέννημα θρέμμα των Βριλησσίων, αφού ωρίμασαν σκακιστικά μετά από σκληρή προσωπική δουλειά αλλά και μέσω της στήριξης που ο Σύλλογος τους παρείχε, έχουν παίξει και παίζουν σε ομάδες που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. 

Το σκακιστικό τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ των πάμπολλων μεταλλίων και ατομικών διακρίσεων που έχουν επιτύχει οι ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου σε σχολικά Πρωταθλήματα και σκακιστικούς αγώνες, ξεχωρίζει ως κορυφαία η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια από 25 έως 27 Απριλίου 2014. Εξίσου σπουδαίες είναι οι ατομικές διακρίσεις νεαρού σκακιστή μας, ο οποίος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2018 που διεξήχθησαν στο Περιστέρι από 1 έως 2 Απριλίου 2018 και 4ος στην Ελλάδα στην κατηγορία της Α΄ Δημοτικού στο 31ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2019 που διεξήχθησαν επίσης στο Περιστέρι από 21 έως 22 Απριλίου 2019.  Ο Σύλλογος παρέχει σε παιδιά και σε ενηλίκους που παρακολουθούν το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος, τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία(FIDE). Σε ομαδικό επίπεδο το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές επιτυχίες. Η πρώτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 3η θέση του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2013 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη σημειώθηκε όταν ζευγάρωσε τα τρόπαιά του, αυτή τη φορά ως Πρωταθλητής του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 με το απόλυτο νικών, επιτυχία που του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η τρίτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 2η θέση του Β1 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο, πετυχαίνοντας παράλληλα για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής.

 

Τι περιλαμβάνει η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί

 

Η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο περιλαμβάνει:

- την παρακολούθηση μαθημάτων του αντίστοιχου επιπέδου (αρχαρίων – προχωρημένων μικροί – προχωρημένων μεγάλοι – αγωνιστικό μικροί – αγωνιστικό μεγάλοι) μία φορά τη βδομάδα

- τη συμμετοχή των παιδιών σε επίσημες ομαδικές σκακιστικές διοργανώσεις(παιδικές) της Ομοσπονδίας με τις παιδικές σκακιστικές ομάδες του Συλλόγου, οι οποίες θα διεξάγονται κάποιες Κυριακές πρωί μέσα στο χρόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

- τη συμμετοχή των παιδιών σε επίσημες ατομικές σκακιστικές διοργανώσεις(παιδικές) αναγνωρισμένες από την Ομοσπονδία, οι οποίες θα διεξάγονται κάποια απογεύματα Παρασκευών στα γραφεία του Συλλόγου.


 

Κάθε επίπεδο έχει τη δική του ύλη μαθημάτων η οποία θα διδάσκεται από ξεχωριστό βιβλίο.

 

          Κάποιες Κυριακές μέσα στον χρόνο το αθλητικό μας σωματείο θα λαμβάνει μέρος σε παιδικούς ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης στις 10:30πμ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινούν τα μαθήματα σκάκι για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Αθανασίου Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου στα Άνω Βριλήσσια, 2ος όροφος δίπλα στο ΚΕΠ.

Δάσκαλοι σκακιστικών τμημάτων και διάρκεια μαθημάτων

 

- Τμήμα αρχαρίων παιδιών δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας μίας ώρας(1h) και δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση Development Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Βασίλης Καφίρης.

- Τμήμα προχωρημένων παιδιών δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας μιάμισης ώρας(1h 30΄) και δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση National Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Παναγιώτης Γασπαράτος.

- Τμήμα Αγωνιστικό Δημοτικού – Γυμνασίου –Λυκείου & Αγωνιστικό Δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας δύο ωρών(2h) και  μιάμισης ώρας(1h 30΄) αντίστοιχα. Δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση FIDE Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Έκτορας Αζής – Αζίζης , ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης φέρει τον τίτλο του FIDE Master και στην κλίμακα αξιολόγησης σκακιστών που τηρεί η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) μεταξύ πάνω από 50.000 Ελλήνων σκακιστών την περίοδο του Ιουλίου 2017 βρισκόταν την 88η θέση.

 

Πρόγραμμα Προπονήσεων 2019-2020

 

 

Δευτέρα       18:00-19:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού (μικροί)

Δευτέρα       19:00-20:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού (μεγάλοι)

Τρίτη            18:00-19:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού (μικροί)

Τρίτη            19:00-20:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού (μεγάλοι)

Τετάρτη       16:00-17:30 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού (μικροί)

Τετάρτη       17:30-19:00 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού (μεγάλοι)

Τετάρτη       19:00-21:00 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Πέμπτη         18:30-19:30 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού

Παρασκευή  17:00-20:00 Νεανικά τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 16 ετών

 

 

 

Πρόεδρος

Γιάννης Τζαμουράνης

6979674402

 
 

Γραμματέας

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας

                                                                                6993237964