Έναρξη Μαθημάτων σκάκι στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

2018-09-11 19:01
 

Αγαπητοί γονείς,

 

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» αποτελεί Αθλητικό Σωματείο με μοναδικό κλάδο άθλησης το σκάκι Αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κωδικό ΓΓΑ ΦΔ 64.

 

Η Διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί πως η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί χρησιμοποιηθεί σαν παιδαγωγικό εργαλείο που μακροπρόθεσμα μέσα από το παιχνίδι θα τα οδηγήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 25 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) και ενός τμήματος για παιδιά προδημοτικής ηλικίας να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι. Πέρα από τα μαθήματα σκάκι για παιδιά λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σκακιστές του Συλλόγου μας, γέννημα θρέμμα των Βριλησσίων, αφού ωρίμασαν σκακιστικά μετά από σκληρή προσωπική δουλειά αλλά και μέσω της στήριξης που ο Σύλλογος τους παρείχε, έχουν παίξει και παίζουν σε ομάδες που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. 

Το σκακιστικό τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ των πάμπολλων μεταλλίων και ατομικών διακρίσεων που έχουν επιτύχει οι ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου σε σχολικά Πρωταθλήματα και σκακιστικούς αγώνες, ξεχωρίζει ως κορυφαία η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια από 25 έως 27 Απριλίου 2014. Εξίσου σπουδαία είναι η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2018 που διεξήχθησαν στο Περιστέρι από 1 έως 2 Απριλίου 2018.  Ο Σύλλογος παρέχει σε παιδιά και σε ενηλίκους που παρακολουθούν το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος, τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία(FIDE). Σε ομαδικό επίπεδο το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές επιτυχίες. Η πρώτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 3η θέση του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2013 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη σημειώθηκε όταν ζευγάρωσε τα τρόπαιά του, αυτή τη φορά ως Πρωταθλητής του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 με το απόλυτο νικών, επιτυχία που του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η τρίτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 2η θέση του Β1 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο, πετυχαίνοντας παράλληλα για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής.

 

Τι περιλαμβάνει η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί

 

 

Η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο περιλαμβάνει:

- την παρακολούθηση της προπόνησης του αντίστοιχου επιπέδου (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) ή του τμήματος προδημοτικής ηλικίας μία φορά τη βδομάδα

- τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Παίζουμε σκάκι» που διεξάγεται κάθε Σάββατο 17:00 έως 18:30 και Κυριακή από τις 10:30πμ έως τις 12:00 όπου παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, όλων των επιπέδων που παρακολουθούν μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο, να παίξουν μεταξύ τους φιλικές παρτίδες, με χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων προσομοιάζοντας συνθήκες αγώνων αντίστοιχες με αυτές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όταν θα λάβουν μέρος σε αντίστοιχες ατομικές ή ομαδικές παιδικές σκακιστικές διοργανώσεις.

 

Κάθε επίπεδο έχει τη δική του ύλη μαθημάτων η οποία θα διδάσκεται από ξεχωριστό βιβλίο.

 

          Κάποιες Κυριακές μέσα στον χρόνο το αθλητικό μας σωματείο θα λαμβάνει μέρος σε παιδικούς ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης στις 10:30πμ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

 

Πρώτη Συνάντηση - Συνάντηση Γονέων - Εγγραφές

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

9:30πμ έως 12:00

 

 
 

Δάσκαλοι σκακιστικών τμημάτων και διάρκεια μαθημάτων

 

- Τμήμα προδημοτικής ηλικίας: το μάθημα είναι διάρκειας μίας ώρας(1h) και δάσκαλος είναι ο κος Χρήστος Ζώης.

- Τμήμα αρχαρίων: το μάθημα είναι διάρκειας μίας ώρας(1h) και δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση Development Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Βασίλης Καφίρης.

- Τμήμα προχωρημένων παιδιών δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας μιάμισης ώρας(1h 30΄) και δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση National Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Παναγιώτης Γασπαράτος.

- Τμήμα Αγωνιστικό Δημοτικού – Γυμνασίου –Λυκείου & μικρών παιδιών Δημοτικού: το μάθημα είναι διάρκειας δύο ωρών(2h) και  μιάμισης ώρας(1h 30΄) αντίστοιχα. Δάσκαλος είναι ο πιστοποιημένος προπονητής σκάκι με την πιστοποίηση FIDE Instructor από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) κος Έκτορας Αζής – Αζίζης , ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης φέρει τον τίτλο του FIDE Master και στην κλίμακα αξιολόγησης σκακιστών που τηρεί η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) μεταξύ πάνω από 50.000 Ελλήνων σκακιστών την περίοδο του Ιουλίου 2017 βρισκόταν την 88η θέση.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν τα μαθήματα σκάκι για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Αθανασίου Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου στα Άνω Βριλήσσια, 2ος όροφος δίπλα στο ΚΕΠ.

 

 

Πρόγραμμα Προπονήσεων 2018-2019

 

Δευτέρα      15:00-17:00 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Δευτέρα      17:30-19:00 Τμήμα Αγωνιστικό μικρών παιδιών Δημοτικού

Δευτέρα      17:00-18:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Δευτέρα      18:30-20:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Τρίτη          17:00-18:30 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Τρίτη          18:30-20:00 Τμήμα προχωρημένων παιδιών Δημοτικού

Τετάρτη      17:00-19:00 Τμήμα Αγωνιστικό παιδιών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Πέμπτη       18:30-19:30 Τμήμα αρχαρίων παιδιών Δημοτικού

Παρασκευή 17:00-20:00 Νεανικά τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 16 ετών

Παρασκευή 19:00-20:00 Τμήμα παιδιών Προδημοτικής Ηλικίας

Σάββατο     17:00-18:30 «Παίζουμε σκάκι»  - Διεξαγωγή παρτίδων όλων των τμημάτων

Κυριακή     10:30-12:00 «Παίζουμε σκάκι»  - Διεξαγωγή παρτίδων όλων των τμημάτων

 

 

Πρόεδρος

Γιάννης Τζαμουράνης

6979674402

 

Γραμματέας

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας

6993237964

 

 

 

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com