Δράση Βριλήσσια // Όχι στην στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας

2022-03-04 16:16

Πρόταση ψηφίσματος για το Ουκρανικό *

Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο πιο σαφές γίνεται, ότι μπροστά μας εξελίσσεται μια ιστορικών διαστάσεων, απρόβλεπτη και επικίνδυνη γεωπολιτική σύγκρουση ανάμεσα στις Η.Π.Α., Ε.Ε., ΝΑΤΟ και την Ρωσία, στο έδαφος της Ουκρανίας. Αυτή είναι η άγουσα πλευρά των πραγμάτων, με βάση την οποία διαμορφώνονται σχεδιασμοί και αναδιατάσσονται στρατόπεδα, εμπλέκοντας κάθε χώρα.

Υπό αυτή την οπτική, όσα μονοπωλούν αυτή την περίοδο την ειδησεογραφία, τα αυτονόητα περί παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, ειρήνης και ανθρωπισμού, περισσότερο περιορίζουν και συσκοτίζουν την εικόνα, αποκρύπτοντας τη βαρύτητα όσων διακυβεύονται, παρά προσανατολίζουν και αφυπνίζουν.

Η Ελλάδα, 48 χρόνια μετά την καταστροφή της Κύπρου, με τα ζητήματά της ανοιχτά, έχει ήδη εμπλακεί σε έναν πόλεμο χωρίς κανείς να το έχει αντιληφθεί. Ποιος τον αποφάσισε; Ποιος αξιολόγησε τους κινδύνους; Και αφού τα κρίσιμα παραβλέπονται, η υποκρισία περισσεύει, οι μονίμως αδιάφοροι για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο βάφονται στα χρώματα της Ουκρανίας και σπεύδουν να στείλουν όπλα και στρατιωτικό υλικό.

Δεν γίνεται να συνεχίζουμε αμέριμνοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων ζητά την απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές επιχειρήσεις. Η συμμετοχή μας πρέπει να περιοριστεί στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις περιοχές με ελληνικό στοιχείο. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία ή στρατιωτική βάση. Οφείλει να διαμορφώνει τη δική της πολιτική. Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τις συνέπειες των επιλογών της και να στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα, πριν να είναι πολύ αργά.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

* Κατατέθηκε από τη ΔΡΑΣΗ για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων της 2ας Μαρτίου. (αριθμ. πρωτ. 3833/2-3-2022)