Δόμνα Κουντούρη "Το σταριλίκι έχει να κάνει με το πως νιώθεις και τι εκπέμπεις, κι εγώ δεν νιώθω σταρ"

2016-12-05 19:24

Η Δόμνα Κουντούρη επέστρεψε στη δισκογραφία με ένα ολοκαίνουργιο album με τίτλο "Τα πρέπει". Δόμνα, μίλησέ μας για το νέο αυτό μουσικό βήμα.

Δ.Κ.: Με αυτή τη δουλειά θέλω να συστηθώ στο κοινό ως δημιουργός-τραγουδοποιός αφού έχω γράψει τη μουσική για τα 11 τραγούδια που περιέχει ο δίσκος και αρκετούς από τους στίχους. Είναι κομμάτια που έχουν γραφτεί αυτά τα δέκα χρόνια παύσης και απουσίας μου από την δισκογραφία.

Τι το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη δουλειά. Πατάει σε κάποια καινούργια μουσικά μονοπάτια για σένα; Σε εξελίσσει;

Δ.Κ.: Είναι μια δουλειά η οποία με έχει εξελίξει σε πολλά επίπεδα, αφού πρώτη φορά ασχολήθηκα με την παραγωγή ενός άλμπουμ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορώ να δω πιο ολοκληρωμένα τη δουλειά μου έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Ας πάμε στην αρχή. Στο νησί. Εκεί από όπου κατάγεσαι. Επιστρέφεις στις ρίζες σου;

Δ.Κ.: Επιστρέφω στις ρίζες μου με κάθε ευκαιρία. Η Λήμνος μου γεμίζει τις μπαταρίες και έχω πάντα την ανάγκη να βλέπω αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένειά μου.

Από τις χορωδίες του σχολείου, σε μουσικό σχήμα, στη μουσική ακαδημία FAME STORY, σε σπουδαίες συνεργασίες. Πως έγιναν όλα αυτά;

Δ.Κ.: Οι επιλογές μου και ο παράγοντας τύχη ήταν συχνά αυτά που μ' έφεραν μπροστά στα όνειρά μου.

Η αναγνωρισιμότητά σου βασίστηκε ως έναν βαθμό στον τηλεοπτικό χρόνο αλλά και στον χαρακτήρα σου. Πολλοί είπαν οτι η συμπεριφορά στόχευε στην τηλεθέαση.

Δ.Κ.: Το ότι η τηλεθέαση ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μου, δεν μπορούσα να το γνωρίζω. Πάντα είμαι αυθόρμητη και ειλικρινής. Δεν μπορώ να προσποιούμαι.

Είσαι αυτοδίδακτη μουσικός αλλά έχεις και σπουδές στο βιογραφικό σου. 

Δ.Κ.: Η καθημερινή ενασχόληση με την μουσική είχε κάποια αποτελέσματα. Δεν είμαι βιρτουόζος αλλά έχω αρκετές γνώσεις σε ότι αφορά στη μουσική από διάφορες σκοπιές. Είμαι αυτοδίδακτη ως προς την οργανοπαιξία, έμαθα να παίζω μόνη κιθάρα, πιάνο κρουστά, ενώ παράλληλα έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην Ηχοληψία και στο Σύγχρονο Τραγούδι.

Παρά το γεγονός οτι έχεις καινούργια πράγματα να πεις, δίνεις την εντύπωση της αντι-σταρ.

Δ.Κ.: Δεν νομίζω ότι το σταριλίκι συνδέεται απαραίτητα με τις νέες προτάσεις. Πιο πολύ έχει να κάνει με το πως νιώθεις και τι εκπέμπεις, κι εγώ δεν νιώθω σταρ.

Ένα πλούσιο βιογραφικό - όπως το δικό σου - έχει πολλές συγκινητικές στιγμές. Η μία και ανεξίτηλη;

Δ.Κ.: Η κυκλοφορία του νέου μου άλμπουμ, με τίτλο "Τα Πρέπει" είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα. Έίναι πάρα πολύ όμορφο να προσπαθείς για κάτι μόνος και να βρίσκεις συντρόφους στην πορεία που να σε βοηθούν και να σε πηγαίνουν ένα βήμα παρά πέρα.

Τι μας έχεις ετοιμάσει για τον φετινό χειμώνα; Υπάρχουν ήδη ανακοινώσιμες ημερομηνίες;

Δ.Κ.: Φέτος έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με το τίτλο "Τώρα Ξέρω". Είναι ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή, σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κεμερλή και σε διασκευές για πιάνο από τον Στέλιο Βλασσόπουλο. Ένα ταξείδι στο έντεχνο, λαϊκό, και παραδοσιακό ελληνικό ρεπερτόριο. Ενημέρωση για τις ημερομηνίες των εμφανίσεων μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω σελίδα: https://www.facebook.com/domnakountouri/?fref=ts

Δόμνα, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Δ.Κ.: Καλή συνέχεια και σε εσάς. Ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα.