Αντίσταση Ανατροπή στα Βριλήσσια-Οι μαθητές παλεύουν για μόρφωση και υγεία!

2020-09-28 18:36

https://1.bp.blogspot.com/-q3NNggTBfco/X3H-Iz2ak3I/AAAAAAAAAWg/wc23UvxFkAglYNJnHvBv_eNjl1gUwVm8QCLcBGAsYHQ/s320/katalipsi-1o%2Bgel%2Bvril.jpg

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ύστερα από μία σειρά παλινωδιών, με το άνοιγμα των σχολείων να γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μέτρα προστασίας για μαθητές-εκπαιδευτικούς και χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ως προς την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πλαίσια του κορονοϊού. Σε εκατοντάδες σχολεία δεν υπάρχουν χλωρίνες, αντισηπτικά, σαπούνια, ακόμα και χαρτί τουαλέτας! Είχαν αρκετούς μήνες στη διάθεσή τους για να στελεχώσουν τα σχολεία με όλα τα παραπάνω, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να ζητούν ατομική ευθύνη.

 

Ως αποτέλεσμα, τα σχολεία άνοιξαν με 25 και 27 μαθητές στιβαγμένους σε αίθουσες-κλουβιά, χωρίς να γίνουν περαιτέρω προσλήψεις εκπαιδευτικών και διεξαγωγή μαζικών τεστ, με το υπουργείο να προβαίνει σε κινήσεις φιάσκο όπως οι μάσκες 4XL και τα παγουρίνα, επιλογές οι οποίες οδήγησαν στην εμφάνιση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες και το κλείσιμο δεκάδων σχολείων.

 

Απέναντι στην αναλγησία υπουργείου και κυβέρνησης, οι μαθητές εκκίνησαν καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία πανελλαδικά, και στα Βριλήσσια, οι οποίες καθημερινά πολλαπλασιάζονται, με βασικά αιτήματα τη μείωση μαθητών ανά τάξη - προσλήψεις εκπαιδευτικών - παροχή μέσων προστασίας.

 

Τολμάνε να συκοφαντούν τους μαθητές ότι είναι ανεύθυνοι και ότι κάνουμε καταλήψεις για να μη φοράμε μάσκες!

 

Ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση που σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει τα κέρδη των επιχειρηματιών, που δίνει 10 δισ για πολεμικούς εξοπλισμούς, ρατσιστικούς φράχτες, την ίδια ώρα που μαραζώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, που δεν προστατεύει τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Για την Παιδεία και την Υγεία δεν δίνουν ΤΙΠΟΤΑ!

 

Οι καταλήψεις αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς το άνοιγμα των σχολείων, την αποτυχημένη πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και τις ευθύνες που της αναλογούν. Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα πλέον αυτονόητα και δίκαια, όπως και ο αγώνας τους.

 

Γονείς και καθηγητές όχι μόνο πρέπει να στηρίξουν, πρέπει να βρουν επιπλέον μορφές πάλης και πίεσης. Χρειάζεται κοινωνικός ξεσηκωμός και άμεση σύγκρουση με την κυβέρνηση για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές της προτεραιότητες.

 

Η «Αντίσταση και Ανατροπή» στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την μόρφωση και την ζωή! Να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής, φίμωσης και ποινικοποίησης των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων.


Έως 15 μαθητές ανά τμήμα
Άμεσες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας και μέτρα προστασίας

 

 

Αντίσταση και Ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων

https://antistasivrilissia.blogspot.com/