Ανακοίνωση ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ & Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ

2021-06-05 01:31

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ & Oικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Κοινές δράσεις και οικοδόμηση ανοιχτού διαλόγου

Η Ελληνική κοινωνία βιώνει μεγάλα αδιέξοδα όλη την τελευταία δεκαετία.
Οι πολίτες βαθύτατα απογοητευμένοι, δεν έχουν να περιμένουν βελτίωση της καθημερινότητας τους και παρακολουθούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια να εντείνονται.

Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν και ευθύνονται για την χρεοκοπία της οικονομίας και την απαξίωση, ενός διεφθαρμένου συστήματος, από τους πολίτες, αλλά και την σημερινή κατάσταση της χώρας με μεγάλες ανισότητες και κοινωνικά αδιέξοδα, φαίνεται ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα αναζήτησης λύσεων και κατάθεσης σχεδίου ανασυγκρότησης σε μία νέα κατεύθυνση ανακυκλώνοντας τα ίδια αδιέξοδα.
Η οικονομική κρίση στη χώρα μας παρουσιάστηκε μέσα σε ένα σκληρό διεθνές περιβάλλον του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική, πολιτική και περιβαλλοντική κρίση σε συνδυασμό με δικές της δομικές αδυναμίες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κυνικό τρόπο, έρχεται να αποτελειώσει την κοινωνία και την χώρα μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και αλλεπάλληλων κρίσεων, ανίκανη να βοηθήσει τους πολίτες να ορθοποδήσουν. Αποδεικνύεται ωστόσο, ικανή να ικανοποιήσει με δογματικό τρόπο τις οικονομικές ελίτ που όχι μόνο δεν ζημιώθηκαν αυτά τα δέκα χρόνια της κρίσης, αλλά αντίθετα αύξησαν τα κέρδη τους σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών, των νέων ανθρώπων και των επόμενων γενεών. Το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών είναι δυστυχώς το ίδιο το περιβάλλον που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας στρεβλής και μη βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Πράσινη Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι, θεωρούν ότι, οφείλουν να εργαστούν και να δώσουν πολιτικές προτάσεις και σχέδιο που να αντιπροτείνει ένα βιώσιμο μοντέλο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, που θα δίνει ελπίδα στη δημοκρατία μας, προστασία στον πλανήτη μας και όραμα στους πολίτες για να συμμετέχουν την επόμενη μέρα.

Στο αυτονόητο ερώτημα «τι μπορούμε να κάνουμε», απαντάμε και εργαζόμαστε για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, η οποία στοχεύει στον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική και οικολογική κατεύθυνση και στην συνειδητοποίηση για αλλαγή του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου που μας οδήγησε στην κατάρρευση και στα αδιέξοδα με ένα μοντέλο που βασίζεται στο τρίπτυχο περιβάλλον-κοινωνία-οικονομία.

Προϋπόθεση είναι η συμφωνία δεσμευτικών προγραμμάτων από όλους.

Φιλοδοξούμε να συναντηθούμε με όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τις συλλογικότητες, τα κοινωνικά κινήματα, τις δυνάμεις της Πολιτικής Οικολογίας, για κοινωνική και οικολογική δικαιοσύνη, για Σοσιαλισμό με Δημοκρατία, Ανοχή και Ελευθερία.

Στην συνάντηση αυτή δεν έχει θέση το πολιτικό προσωπικό που μοιράζεται σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας και που είναι εγκλωβισμένο σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.

Από την πλευρά μας κάνουμε το αυτονόητο.
Ξεκινάμε κοινές δράσεις, οικοδομούμε έναν ανοιχτό διάλογο.

Σαν πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώνουμε κοινή εκδήλωση με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, στις 7 Ιουνίου 2021