7ο Τουρνουά σκάκι για παιδιά ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων 2018 – Δελτίο Τύπου

2018-06-19 18:23

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το 7ο Τουρνουά σκάκι για παιδιά το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός στα Βριλήσσια.

Το τουρνουά διεξήχθη στην αίθουσα θεάτρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, όπου έλαβαν συνολικά μέρος 46 παιδιά.
Οι μικροί διαγωνιζόμενοι παρέδωσαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και συναγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αγωνιστικό επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή του Φίλιππου Οικονομόπουλου και του Ευστάθιου Μπαρτσώτα, καθώς ο μεν Φίλιππος είχε αναδειχθεί πριν δυόμιση μήνες Πρωταθλητής στο «30ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2018» στην κατηγορία των νηπίων, ο δε Στάθης  Δευτεραθλητής στην ίδια κατηγορία, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος τρία(3) παιδιά με διεθνή αξιολόγηση ELO Rapid!!!
 
Πανάξιος νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο 6χρονος Φίλιππος Οικονομόπουλος σημειώνοντας το απόλυτο με 6 νίκες σε ισάριθμους γύρους, ο οποίος ήταν και ο μικρότερος εκ τον συμμετεχόντων!!!
 
Οι γονείς στις απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων χειροκρότησαν τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
 
Στο τέλος του τουρνουά οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα τα οποία ήταν ονομαστικά.
Αναμνηστικά Μετάλλια και Διπλώματα Γενικής Κατάταξης
Μετάλλια απονεμήθηκαν στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης, στα τρία πρώτα παιδιά και στο πρώτο κορίτσι κάτω των 10 ετών, και στα τρία πρώτα παιδιά κάτω των 8 ετών.

 
Μετά το παιδικό τουρνουά ακολούθησε επίδειξη αγώνα σιμουλτανέ από τον προπονητή του Συλλόγου FM Αζή – Αζίζη Έκτορα αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα έξι(6) παιδιά και τρεις(3) ενηλίκους.
 
Αντί οικονομικού παραβόλου οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στον χώρο του τουρνουά προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας, με στόχο να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη μέσω του «Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βριλησσίων».
 
Ο Σύλλογός μας, που διοργάνωσε με επιτυχία για 7η χρονιά το Τουρνουά Σκάκι για Παιδιά, φέτος κατάφερε πανάξια να προβιβαστεί  για πρώτη φορά από την Β΄ στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής του 2019 ως Δευτεραθλήτρια Ομάδα του Β1 Ομίλου της Β΄ Τοπικής κατηγορίας 2018!!! 

Εισπράξαμε τόσο το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), όσο και τα θετικά σχόλια και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή και τον Σύλλογο γονέων του 4ου Δημοτικού Βριλησσίων για την παραχώρηση του χώρου.
 
Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του παιδικού τουρνουά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!