Χυδαία επίθεση της BILD κατά του ελληνικού λαού

2015-03-10 18:30
“ Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας στο Eurogroup ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους ”
 
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 10:10

Συνεχίζει, σε επίπεδο παραληρήματος πλέον, την επίθεσή της κατά της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Bild, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας στο Eurogroup ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. 

 

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της γράφει χαρακτηριστικά ότι «ΟΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» και καλεί τους αναγνώστες της να βγάλουν μια selfie φωτογραφία με τυπωμένο το «ΟΧΙ» και να το στείλουν στα γραφεία της. 

 

Στην προσπάθειά της να πείσει, η Bild παραθέτει και την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις 23 Αυγούστου του 2012 στην οποία έλεγε ότι «φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι». Η εφημερίδα, παραθέτει και δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις 23 Μαρτίου του 2011 στην οποία έλεγε ότι «θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της με υψηλά επιτόκια».

 

Η Bild, σημειώνει ότι δεν μπορεί πια να πιστεύει τις υποσχέσεις των Ελλήνων, ενώ επικαλείται και δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι αμφιβάλλει για την βούληση των Ελλήνων, και δικαίως προσθέτει η Bild γιατί οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν απολύτως καμία πρόθεση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κάνει λόγο για «κούρεμα» του χρέους και παραθέτει νέα δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστηρίζει ότι «έχουν ήδη συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ οι πιθανές «λύσεις σύνδεσης» του προγράμματος για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του παρόντος». 

 

Δείτε το πρωτοδέλιδο της Bild: 

Πηγή : www.periodista.gr