Χαμάς: Θα χτυπήσουμε το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

2014-07-14 17:41

Obama___Netaniaxou_708628344.jpg

 

Αμερικανική παρέμβαση – Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Νετανιάχου

Έτοιμη να χτυπήσει με ρουκέτες το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ δηλώνει η Χαμάς και απευθύνει προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ένοπλου σκέλους της παλαιστινιακής οργάνωσης, ήδη μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε προς το αεροδρόμιο χωρίς ωστόσο να βρει το στόχο της. «Στο φως των επιθέσεων του Ισραήλ κατά κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αποφασίσαμε να απαντήσουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αμερικανικές πιέσεις

Η κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή εντείνει και την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στον οποίο ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν ώστε να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες.

Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται κατά των επιθέσεων που δέχεται και συνεχίζει να αρνείται οποιονδήποτε διάλογο με τη Χαμάς την οποία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ενδεικτική των πιέσεων που ασκούν οι Αμερικανοί είναι και η επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με την Αιγύπτιο ομόλογο του. Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι το Κάιρο θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του με τον ίδιο τρόπο που μεσολάβησε 2012 οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Reuters

Πηγή : www.pontos-news.gr