Σε απόγνωση οι παραγωγοί. Αγώνας δρόμου για τον περιορισμό των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο

2014-08-11 16:46

Με έκτακτες εξαγωγές και προώθηση προϊόντων στην εσωτερική κατανάλωση σχεδιάζει να περιορίσει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο στην εγχώρια αγροτική οικονομία.

ntalikes

Τα προβλήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και κύριο μέλημα των συναρμόδιων υπουργείων είναι να μην μείνουν στα αζήτητα πάνω από 600.000 τόνοι οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν  στις 5 το απόγευμα  της  Δευτέρας οι εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τεθούν υπ' όψιν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Καρασμάνη, σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι παραγωγοί της Ημαθίας και της Κοζάνης αποφάσισαν τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, αλλά και τη δημιουργία κοινού μετώπου με παραγωγούς χωρών του ευρωπαϊκού νότου ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση στην ΕΕ.

Συμφώνησαν επίσης να ζητήσουν τη λειτουργία δύο χωματερών σε Ημαθία και Πέλλα, ώστε να απογραφούν και να καταστραφούν οι αδιάθετες ποσότητες.

Πηγή : www.matrix24.gr