Μπάσκετ: Υποβιβάζεται έπειτα από 33 χρόνια ο Πανιώνιος - Πήραν πιστοποιητικό ΑΕΚ και Κόροιβος

2014-09-23 18:27

Μία από τις πιο «μελανές» σελίδες της ιστορίας του μπασκετικού Πανιωνίου «γράφτηκε» τη Δευτέρα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) δεν χορήγησε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, ως εκ τούτου -έπειτα από 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας- δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας (Α' Εθνική και Α1).

Η ΕΕΑ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλία Λιανού, για 10ήμερη παράταση προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα για τη συμπλήρωση του φακέλου και έτσι ο «ιστορικός» χάνει τη θέση του στην Α1. Πλέον, η Καβάλα είναι έτοιμη να προβιβαστεί ως 1η επιλαχούσα στην Α1, παίρνοντας τη θέση των «κυανέρυθρων».

Πάντως, υπάρχει και ένα -μικρό έστω- ενδεχόμενο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επανεξετάσει το ζήτημα και να δώσει παράταση στον Πανιώνιο για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Όπως και να 'χει, αποδεικνύεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο καταστροφικές είναι οι συνέπειες της εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού και η μετατροπή των ομάδων σε ΑΕ, όσο «βαριά» ιστορία και αν «κουβαλάει» ένα αθλητικό σωματείο...

Εξασφάλισαν πιστοποιητικό ΑΕΚ και Κόροιβος Αμαλιάδας

Εν αντιθέσει με τον Πανιώνιο, μία άλλη ομάδα με τεράστια ιστορία, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά με ανάλογες καταστάσεις, βιώνοντας στο πετσί της τα «καλά» της «ομάδας ΑΕ», η ΑΕΚ, κατάφερε -έστω και στο... παρά ένα- να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, επιστρέφοντας και επισήμως εκεί που ανήκει, στην πρώτη κατηγορία.

Μαζί με την Ένωση, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό και στη «Σταχτοπούτα» του φετινού πρωταθλήματος, τον Κόροιβο Αμαλιάδας, που κατάφερε να παραδώσει ολοκληρωμένο το φάκελό του.

Πηγή : www.902.gr