Θα "μυρίσει"... Σπόρτιγκ!

2014-11-03 19:02
 

Τη Δευτέρα (3/11) στις 19:00 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ματς που κλείνει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ένα ντέρμπι από τα παλιά αναβιώνει ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες, που τα τελευταία χρόνια τους χώριζαν κάποιες κατηγορίες, ενώ πλέον αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι στόχοι.

Η Ένωση, η οποία ακόμα ψάχνει την νέα της ταυτότητα με το ρόστερ να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι αλλαγές στο ρόστερ διαδέχονται η μία την άλλη, έχει ως στόχο να "σώσει" όσο το δυνατόν γρηγορότερα την κατηγορία και στη συνέχεια να κοιτάξει τις πιθανότητες που έχει να συμμετάσχει στα play offs της αγωνιστικής περιόδου. Η απόκτηση του Καρλ Ίνγκλις, ο οπόιος θα αγωνιστεί στο ματς απέναντι στους "ερυθρόλευκους"¨κινείται σε αυτά τα πλαίσια, όπως και το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Τόμας Ντελινινκάιτις.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάθεται στην άκρη του πάγκου κάνοντας ντεμπούτο, ως προπονητής της ομάδας του Πειραιά, δε θα μπορούσε να έχει διαφορετικό στόχο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με το ακριβότερο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αήττητο από εδώ και στο εξής, καθώς έχουν ήδη μια ήττα από την Κηφισιά, γεγονός που δεν τους επιτρέπει άλλο στραβοπάτημα αν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ντέρμπι και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς ανεξάρτητα από τη δυναμική των ομάδων, καθώς πρόκειται για δύο από τις βαρύτερες φανέλες του ελληνικού μπάσκετ. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται αν αναλογιστεί κανείς τις τελευταίες μάχες των δύο στην Α1, όπου οι μεν "κιτρινόμαυροι" πάλευαν για τη σωτηρία, ενώ οι δε "ερυθρόλευκοι" ήταν διεκδικητές του τίτλου. Ωστόσο εκέινα τα ματς στο κλειστό του Σπόρτινγκ είχαν μια ιδιαιτερότητα. Ο κόσμος της Ένωσης έδωσε βροντερό παρόν και ενίσχυσε και με το παραπάνω την ομάδα του, όντας πραγματικά ο "6ος" παίκτης της ομάδας.

Η στήριξη αυτή αναμένεται να υπάρξει εκ νέου στο ματς της Δευτέρας, καθώς το Ο.Α.Κ.Α θα "ντυθεί" για άλλη μια φορά στα κιτρινόμαυρα και οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν εξαντλήσει από την πρώτη μέρα της διάθεσης των εισιτηρίων τα φτηνά "μαγικά χαρτάκια". Το γεγονός φανερώνει πως θα στηθεί ακόμα ένα πάρτυ των φίλων της Ένωσης στις εξέδρες του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με την ατμόσφαιρα να είναι "καυτή" και να θυμίζει εποχές... Σπόρτιγκ.

Πηγή : www.basketblog.gr