Ευρωλίγκα-Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

2014-07-10 16:55

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τις Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα, Γαλατάσαραϊ, Ερυθρό Αστέρα και  Νεπτούνας και το superbasket.gr σας παρουσιάζει με λίγα λόγια μια πρώτη εικόνα για τις αντιπάλους των «ερυθρολεύκων».  
Βαλένθια: Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κατέκτησε το Eurocup την περασμένη σεζόν και έφτασε μια ανάσα, ένα σουτ για την ακρίβεια, μακριά από τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος. Έως τώρα η  ισπανική ομάδα έχει αποδυναμωθεί καθώς έχει χάσει τον Λαφαγιέτ, ο οποίος υπέγραψε στον Ολυμπιακό ενώ έχασε και τον σούπερ σταρ της, Ντόελμαν. Ισχυρή έδρα και παραδοσιακή δύναμη.

 

Λαμποράλ Κούτσα: Τα τελευταία χρόνια οι Βάσκοι βρίσκονται πάντα στον δρόμο του Ολυμπιακού. Είτε στην πρώτη φάση, είτε στη δεύτερη. Η Λαμποράλ Κούτσα πραγματοποιεί φέτος ριζική ανανέωση μετά την κακή σεζόν που πραγματοποίησε πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμη το ρόστερ της δεν έχει διαμορφωθεί ούτε στο 50%.

 

Γαλατάσαραϊ: Άλλη μια ομάδα που οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε στον δρόμο της την τουρκική ομάδα τις δύο περασμένες σεζόν και φέτος θα τριτώσουν τα ανταμώματα τους.

 

Ερυθρός Αστέρας: Ένα παιχνίδι που οι οπαδοί των δύο ομάδων ήθελαν όσο τίποτα άλλο. Αδελφοποιημένοι γαρ, τα δύο ματς αναμένεται να είναι γιορτή. Όσο για τη δυναμικότητα των Σέρβων, ακόμη είναι αρκετά νωρίς να πούμε το οτιδήποτε.

 

Νεπτούνας: Μια από τις «σταχτοπούτες» της διοργάνωσης η λιθουανική ομάδα «χτίζει» τώρα το ρόστερ της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει. Μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Λιέτουβος Ρίτας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.

Πηγή : www.superbasket.gr