Αύξηση της φορολόγησης στα τσιγάρα αλλά και του ΦΠΑ στο 23,5% εξετάζει η Κυβέρνηση

2014-12-01 17:44

epi-tsigaraΗ κυβέρνηση για να κάμψει τις απαιτήσεις των δανειστών εξετάζει ακόμη και την του ΦΠΑ από 23% στο 23,5% και αύξηση στα τσιγάρα ενώ σε εξέλιξη είναι η σκληρή διαπραγμάτευση για να ικανοποιηθεί η Τρόικα και να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ένα ολονύχτιο «παζάρι» είναι σε πλήρη εξέλιξη για να κλειδώσει η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, μετά και το τελεσίγραφο της τριμερούς, που ζητεί απαντήσεις σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ύψους 2,5 δισεκ. έως 3 δισεκ. ευρώ, την προώθηση αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ, ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά προϊόντων αλλά και αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη τις εφορίες.

Οι ελληνικές προτάσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αύξηση του πολύ χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα, στο 9% ή 9,5%, πιθανότατα μόνο για τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία.

Ακόμη ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να είναι και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στη λίστα με τα μέτρα – δεσμεύσεις που θα αποστείλει μέχρι το Σάββατο η κυβέρνηση στην τρόικα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καλύψει 1 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού , εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.) και 500 εκατ. ευρώ από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων.

Πηγή: dikaiologitika.gr