Παπανδρέου σε Μέρκελ στις Κάννες: Πάρε τα λεφτά, τα κλειδιά και φεύγω»

2015-01-20 14:51

Παπανδρέου σε Μέρκελ στις Κάννες: Πάρε τα λεφτά, τα κλειδιά και φεύγω»

Λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου Κορυφής στις Κάννες έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από την Ελλάδα στην ΕΕ για το σύνολο των θεμάτων που συζητώνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντίποινα για τα χρήματα που παρέχει ως δάνειο η χώρα στην Ελλάδα!

«Μου είπε: «κακώς εσάς σας δίνουμε λεφτά. Πρέπει να υπάρχει τιμωρία. Θα σας πάρουμε την ψήφο, δε θα μπορείτε να ψηφίσετε»» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Πάρτε τα λεφτά, πάρτε τα κλειδιά και φεύγω» ήταν η απάντησή του, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, που διευκρίνισε ότι ήταν μόνος σε όλη τη Σύνοδο, καθώς ηγέτες άλλων κρατών δεν τον πλησιάζαν καν «μήπως και πάθουν λέπρα από την Ελλάδα. Ούτε φωτογραφίες δεν έβγαιναν μαζί μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος το περιβόητο δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι άπαντες στις Κάννες συμφώνησαν να γίνει, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση, κυρίως με τον κ. Σαρκοζί.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε «ο ελληνικός λαός να έχει το λόγο για την επόμενη μέρα».

«Ανατροπή υπήρξε, λεπτομέρειες ας τις βρουν οι ιστορικοί» σχολίασε αναφορικά με την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Πηγή : www.tribune.gr