Ξεκινούν οι εργασίες για την υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης της ΔΕΔΔΗΕ στα Βριλήσσια

2023-09-17 15:05

Ένα έργο ζωτικής σημασίας και πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, επί δεκαετιών, άρχισε να υλοποιείται στην πόλη των Βριλησσίων, και αφορά στην υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης και μέσης-χαμηλής τάσης, σε μήκος 15 χλμ., συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση και ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε πάγια προγραμματική δέσμευσή μας προς τους δημότες και επιτέλους γίνεται πράξη το όραμά μας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα Δήμο, όπου οι δημότες θα χαίρονται την πόλη τους, ενώ ταυτοχρονα τη θωρακίζουμε απέναντι στις ακραίες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπου καλούμαστε άμεσα να αντιμετωπίσουμε. Μας αξίζει μία καλύτερη και βιώσιμη πόλη. Φιλική στην καθημερινότητα και προς το περιβάλλον», αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Ο Δήμος Βριλησσίων συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της Αττικής που προχωρά στην υπογειοποίηση του σημαντικότερου μέρους του δικτύου του, επιτυγχάνοντας, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω θετικά αποτελέσματα:

- Εξάλειψη κινδύνων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος.

- Αποφυγή πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος.

- Μείωση φθορών και εν γένει βλαβών και των δαπανών επισκευών τους.

- Μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του δικτύου.

- Αισθητική αναβάθμιση της πόλης από την απομάκρυνση 15 χλμ καλωδίων ρεύματος από τις οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

- Προστασία και ενίσχυση του υψηλού πρασίνου από την αποφυγή των αναγκαστικών ως τώρα κλαδεύσεων πλησίον των υπό αντικατάσταση υφιστάμενων καλωδίων ρευματοδότησης.