Βριλήσσια-To Cine - Δράση μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

2016-02-05 17:12

Περισσότερες δυνατότητες στο άμεσο μέλλον για την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια ενεργή κοινότητα φίλων του κινηματογράφου, εθελοντών, που σκοπό έχουν την προβολή της κινηματογραφικής τέχνης και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας, με ποικιλία δράσεων:

-Προβολές επιλεγμένων ταινιών από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο, ειδικές προβολές ταινιών από Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της χώρας μας.

-Ετήσια Θεματικά Συνέδρια με προβολές και αναλυτικές εισηγήσεις σχετικές με το θέμα του κάθε συνεδρίου και τιμητικά αφιερώματα σε πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου.

-Σεμινάρια θεωρίας, ιστορίας, αισθητικής και τεχνικής του κινηματογράφου, αφιερώματα, συζητήσεις, εκδόσεις για ταινίες, θέματα και δημιουργούς του κινηματογράφου.

-Ειδικά προγράμματα για τη διάδοση της έβδομης τέχνης στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντός τους για τον κινηματογράφο.

Σε κάθε πόλη η Κινηματογραφική Λέσχη ως συλλογική οντότητα αμφισβητεί τον παθητικό ρόλο του θεατή απέναντι στον κινηματογράφο, τον ωθεί σε ενεργή συμμετοχή για τη διαμόρφωση του προγράμματος της Λέσχης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις διαλόγου με δημιουργούς και κριτικούς του κινηματογράφου.

Το συντονισμό όλων αυτών των δραστηριοτήτων των Κινηματογραφικών Λεσχών επιτελεί ανελλιπώς από το 1982 η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.) – ο μοναδικός δευτεροβάθμιος φορέας στο χώρο του πολιτισμού – μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (I.F.F.S.) από το 1994.

Η ΟΚΛΕ έχει οργανώσει 28 συνέδρια με αντίστοιχα θέματα που αφορούν τον κινηματογράφο ως πολιτιστικό, κοινωνικό, οικονομικό φαινόμενο, συμμετέχει στις οργανωτικές ή τις κριτικές επιτροπές πολλών κινηματογραφικών γεγονότων όπως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για παιδιά και εφήβους και Camera Zizanio, (για να αναφέρουμε ελάχιστα από αυτά).

Έχει σαν μέλη της τις πλέον δραστήριες κινηματογραφικές λέσχες της χώρας. Έχει επαφές με εταιρίες παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών, καθώς και με πρεσβείες, πολιτιστικά τμήματα πρεσβειών και ξενόγλωσσα ινστιτούτα που διαχειρίζονται κινηματογραφικά προϊόντα της χώρας τους ή έχουν επαφές με καλλιτεχνικούς συντελεστές ταινιών.

Μέλος της Ο.Κ.Λ.Ε. αποτελεί πλέον και η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση, γεγονός που προδιαθέτει για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γύρω από το μαγικό κόσμο του cinema και στην πόλη μας.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2016



ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ CINE-ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Λ.Ε.)


Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Κ.Λ.Ε., στη συνεδρίασή του της 31ης Ιανουαρίου 2016, ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή σας στην Ομοσπονδία.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,



Για το Δ.Σ. της ΟΚΛΕ

Δημήτρης Καλαντίδης, Πρόεδρος Δημήτρης Ντάνης, Γραμματέας