Βριλήσσια-Σχολή Γονέων: Νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και αντοχή των γονέων, Αριστοτελική Λογική και Φύση

2019-02-07 18:00

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι η νέα ομιλία της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30.

 

Αυτή τη φορά, μέσω της Παιδαγωγικής Εγκεφάλου, οι γονείς θα γνωρίσουν τους τρόπους ανάπτυξης του εγκεφάλου των παιδιών και θα μάθουν πώς να αυξήσουν τις αντοχές και την ευφυΐα τους.

 

Ομιλήτρια η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά, Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος (EΜΠ, Purdue University USA, Παν. Αιγαίου), νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ), επισκέπτρια καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύντομο βιογραφικό
Δρ. Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά


H Δρ Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1972) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.) στην Αμερική (PurdueUniversity1974), στον τομέα της Μηχανικής του Περιβάλλοντος (Εnvironmental engineering). Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Φεβρουάριο του 2009 και έχει διδάξει επί διετία ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μεγάλο μέρος της διδακτορικής διατριβής της αφορά τους μηχανισμούς δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.To2008 απέκτησε και το πτυχίο της νηπιαγωγού από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Νηπιακή Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ, κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, πραγματοποίησε με την εποπτεία του καθηγητού της Παιδαγωγικής του ΤΕΑΠΗ κ. Κ. Χρυσαφίδη, μεταδιδακτορική έρευνα για την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών ερεθισμάτων εν γένει σε νήπια 3-5 ετών, με ενδιαφέροντα θετικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν σε ειδικές μετρήσεις, καθώς και σε πορίσματα των νευροεπιστημών του 21ουαιώνα για τον εγκέφαλο.
Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά έχει διαρκή επαγγελματική δράση στην προστασία του περιβάλλοντος πάνω από 4 δεκαετίες, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται συστηματικά με την περιβαλλοντική αγωγή παιδιών και γονέων. Έχει διδάξει με καινοτόμα προγράμματα επίδειξης περιβαλλοντικής αγωγής στην Φύση και στην τάξη, σε προσχολικά παιδιά του Προσχολικού Κέντρου του Ταμείου των Υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος (Χαλάνδρι), της Σχολής Χίλλ, του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου «Λιλιπούπολη» Πετρουπόλεως Αττικής, καθώς και σε εφήβους του Κολλεγίου Αθηνών. Το πρόγραμμα «Αριστοτελικά παιχνίδια Λόγου και Λογικής στην Φύση» που πραγματοποίησε με τα προσχολικά παιδιά της «Λιλιπούπολης» σε 9 δάση και άλση της Αττικής (2016-2017), βραβεύτηκε ως καινοτομία περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως από τον θεσμό: Education Business Αwards 2017.
Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι συγγραφέας των βιβλίων:
 «Η ενέργεια του εγκεφάλου» Αθήνα-Εκδόσεις Καλέντη (2012)
 «Τhe enterprise and the environment» Έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994)
 «Για την Φύση και τους Έλληνες με Οδηγό τον Όμηρο»-Εκδόσεις Γεωργιάδη (2004)