Βριλήσσια-Ρεκόρ ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

2019-02-21 18:44

https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/8ac4bad0c9e5dc9a7d08066f2869fd5b_XL.jpg?t=-62169984000

Μεγάλη αύξηση συμμετοχής στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών σημειώθηκε στα δημοτικά κτίρια και τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βριλησσίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών κατά το έτος 2018, οι δείκτες κατέγραψαν 60% ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Αναλυτικότερα, κατά το 2018 συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση πλέον του 1,5 τόνου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ το 2017 η αντίστοιχη καταγραφή ήταν 608 κιλά.

Για τους δημότες μας η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής. Ανταποκρίνονται θετικά και ιδιαίτερα δυναμικά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση-κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή. Η πρωτοβουλία του Δήμου Βριλησσίων για το θεσμό του Μαθητικού Διαγωνισμού «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας εκπαίδευσης και σύνδεσης της ανακύκλωσης με την τοπική αγορά followgreen.gr/vrilissia, αναδεικνύει την μαθητική μας κοινότητα και γενικότερα την τοπική μας κοινωνία στον Μεγάλο Νικητή της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την κοινωνία και το Περιβάλλον.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υπεύθυνος για την εφαρμογή του ολοκληρωμένου δημοτικού σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Αλέξης Μαυραγάνης, «η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην προστασία του περιβάλλοντος και αξίζουν έπαινοι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή έννοια τους για τη στήριξη των δημοτικών προγραμμάτων Διαχωρισμού των Αποβλήτων και για τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα που σημειώνονται στα σχολειά, στο πλαίσιο του διαρκούς και κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενου θεσμού «πρωταθλήματος ανακύκλωσης της πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia».