Βριλήσσια-Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των εργασιών για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση

2018-02-13 15:07

Επίσημη παρουσίαση των μαθητικών εργασιών για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη

 

 

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο των Εκστρατειών Ecomobility και Freemobility του Ecocity 2017 - 2018, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση  των εργασιών για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων και του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας. Η  3η στη σειρά εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων και το Ecocity.

 

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους αξιολογητές, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμετέχοντες  μαθητές, τόνισε τη μεγάλη σημασία αυτής της δράσης, διότι οι μαθητές ερευνούν, ενημερώνονται, εντοπίζουν  τα προβλήματα της πόλης τους και προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του θεσμού Κων/νος Βαφειάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, ο Πρόεδρος του Ecocity κ. Ζαφειρόπουλος, η κ. Παπαδάκη εκ μέρους του Ecomobility, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ. Σύρμα, οι υπεύθυνοι καθηγητές κ. Αναστασάτου και κ. Αγγελόπουλος, η αναπληρώτρια Δ/ντρια των Εκπ/ρίων Καντά κ. Γκιόκα, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Τζώρτζη  και φυσικά οι διαγωνιζόμενες ομάδες, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από πλήθος μαθητών που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

 

Στόχος των εκστρατειών είναι η συμμετοχή  των νέων στην καταγραφή και  στην προσέγγιση προβλημάτων της πόλης τους, διότι μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους αναμένουμε να οδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Η διάρκειά των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζει με την έναρξη της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο 2017 και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο Ecocamp το καλοκαίρι 2018.