Βριλήσσια-Πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εκστρατείας Ecomobility 2017-2018

2017-12-07 17:02

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο ΤΥΠΕΤ η έναρξη της εκστρατείας Ecomobility 2017-2018 για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη.

Στη συνάντηση για την οργανωτική υποδομή της α’ φάσης της εκστρατείας την οποία διοργάνωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Εθελοντισμού Σ. Χαντζάρα συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του θεσμού Κ/νος Βαφειάδης, ο κ. Ζαφειρόπουλος Πρόεδρος του Ecocity, η κ.Παπαδάκη από την επιτροπή οργάνωσης Ecocity, η Πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής Γ. Παρασκευοπούλου, η υπεύθυνη της δομής ‘ΚΡΙΚΟΣ’ Ε.Φιλίππου, η εκπρόσωπος του Αστεροσκοπείου Πεντέλης κ. Ασημακοπούλου, η κ. Τζώρτζη υπεύθυνη για το πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Καντά και η καθηγήτρια κ. Αναστασάτου μαζί με μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

Η κ. Χαντζάρα αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενημέρωσε την ομάδα για τον σκοπό της ενέργειας, ο οποίος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών στην αλλαγή συμπεριφοράς μετακίνησης στην πόλη και την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Βαφειάδης τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού και τη συμβολή των νέων στον εντοπισμό των προβλημάτων και στο σεβασμό της ελεύθερης αστικής μετακίνησης πεζών και ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.

Η 15η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από 32 πόλεις της χώρας,ανάμεσά τους και ο Δήμος Βριλησσίων, γίνεται υπό την Αιγίδα των Υπουργείων: Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συστράτευση και συνεργασία πολλών εκπαιδευτικών οργανισμών, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, φορέων και συλλόγων.