Βριλήσσια-Πίνοντας ένα ποτήρι κρασί στο προεκλογικό περίπτερο της ΔΡΑΣΗΣ

2019-05-17 12:23

https://www.drasivrilissia.gr/db/UploadedPics/20190516141701%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A0%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%A5%20%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%20%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91.jpg

«Ο αγώνας δεν είναι ανάμεσα στους εκπροσώπους τους δικομματισμού, αλλά ανάμεσα στην κομματοκρατική λογική και στην κοινωνία»

Πάμε αλλιώς. Πάντα ήμασταν μια ήρεμη δύναμη. Διαφορετική. Χωρίς εντάσεις, ψεύτικες αντιπαραθέσεις, συμφωνίες μακριά από τα μάτια του κόσμου. Διεκδικούμε την ψήφο των συνδημοτών μας με τις δραστηριότητες μας και τις θέσεις μας και όχι με φρούδες υποσχέσεις. Έτσι και χθες βράδυ η εκδήλωση μας ήταν ξεχωριστή. Με μια μικρή ομιλία από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τσούτσια και μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα N' Eirini (Νίκος Αθανασσάκης - Ειρήνη Πολυδώρου). Και συζητήσαμε και διασκεδάσαμε. Και μιλήσαμε με ειλικρίνεια...


Το καλωσόρισμα του Γιάννη Τσούτσια (απόσπασμα)

Για μια ακόμη φορά, ακόμη και στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, η ΔΡΑΣΗ λειτουργεί μέσω του πολιτισμού. Ακόμη και τις πολιτικές απόψεις τις «δένουμε» με ένα μικρό πολιτιστικό γεγονός, ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Ξέρουμε ότι αυτήν ακριβώς την περίοδο, μεγάλο μέρος των πολιτών αντιμετωπίζει με αδιαφορία ή και με απώθηση την εκλογική διαδικασία και όσα την συνοδεύουν. Ξέρουμε ότι η υποκρισία του πολιτικού συστήματος, το διπρόσωπο των υποψηφίων, τα ψεύτικα χαμόγελα εκείνων που θέλουν να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών και μετά να συνεχίσουν κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό, ενοχλεί. Κατ’ εικόνα και ομοίωση με όσα συμβαίνουν στην Βουλή όπου η κομματοκρατία εκπαιδεύει τους κλώνους της να συμπεριφέρονται αναλόγως. Aντιλαμβανόμαστε τη διάχυτη παγωμάρα. Συχνά, εμείς οι ίδιοι νοιώθουμε άβολα μέσα σ’ αυτή την κατάσταση.

Όμως την ίδια στιγμή οι εκλογές είναι και μια ευκαιρία, μια δυνατότητα επικοινωνίας, να μπορεί κάποιος να μας βρει, να συζητήσει μαζί μας όσα «βάζουμε» στον δημόσιο διάλογο στο προάστιο. Και αυτή την ευκαιρία θα την «αξιοποιήσουμε».

Αυτό λοιπόν που λέμε, είναι μια άλλη αντίληψη για τον δήμο. Για τον δήμο ως μηχανισμό, αλλά και ως υπό διαμόρφωση Πολιτεία, που αρθρώνεται από συλλόγους, συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες και αναπτύσσει δημοκρατικά κοινές λειτουργίες. Αυτό μας διαχωρίζει από άλλους συνδυασμούς. Όχι τα δευτερεύοντα. Η αντίληψή μας για την Πόλη και τους πολίτες μέσα σ’ αυτήν, όχι οι ασφαλτοστρώσεις.

Σε ό,τι συνεπώς αφορά τις δημοτικές εκλογές, το δικό μας μέλημα είναι, θα πάμε σε ένα άλλο μοντέλο Πόλης ή θα ακολουθήσουμε τη λογική της αναπαράστασης του δικομματισμού σε τοπικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τον τύπο της σύγκρουσης που επιθυμούν να επιβάλλουν οι κ.κ. Μανιατογιάννης και Ντινόπουλος, αναγορεύοντας ο ένας τον άλλο σε αντίπαλό του;

Θα εξηγήσουμε στους πολίτες ότι ο αγώνας δεν είναι ανάμεσα στους εκπροσώπους τους δικομματισμού, αλλά ανάμεσα στην κομματοκρατική λογική και στην κοινωνία, που τα έχει σιχαθεί όλα αυτά και προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική; Αυτό είναι το στοίχημα της ΔΡΑΣΗΣ τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή των εκλογών!Επόμενη συνάντηση στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ, Τετάρτη 22 Μαΐου, 9.00 μ.μ., στην πλατεία Αναλήψεως!