Βριλήσσια-Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει»

2018-05-30 11:40

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» Title

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Βριλησσίων

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» για τα δημόσια σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

 

Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία.

  • Χαρτί (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες, μη ογκώδεις συσκευασίες)
  • Μπαταρίες
  • Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές

 

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

 

Συνολικά, συλλέχθηκαν περίπου 6.700 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού, μπαταρίες και συσκευές). Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, το οποίο και καταδεικνύει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων.

 

Την Τετάρτη 23 Μαΐου, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης επιβράβευσε σχολεία και μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

 

«Είναι πολύ σημαντικό, το μήνυμα της ανακύκλωσης και γενικότερα του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος να γίνεται κτήμα των παιδιών μας, που είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του διαγωνισμού μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η νέα γενιά αποκτά πιο ολοκληρωμένη περιβαλλοντική συνείδηση και τα χρόνια που έρχονται θα βρεθεί στην πρωτοπορία δράσεων που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητας ζωής για όλους», δήλωσε ο κ. Μανιατογιάννης.

 

Επαίνους έδωσε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης και η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Παρασκευοπούλου.

 

Στη σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των σχολείων.