Βριλήσσια | Μέχρι και 31/3/2020 δηλώνουμε στο Δήμο τα τετραγωνικά των ακινήτων

2020-01-17 18:56

https://magnesianews.gr/wp-content/uploads/2017/12/akinita-enfia.jpg

Μέχρι και 31/3/2020 δηλώνουμε στο Δήμο τα τετραγωνικά των ακινήτων

 

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι μπορείτε να απευθυνθείτε στις δημοτικές υπηρεσίες έως την 31η Μαρτίου του 2020, προκειμένου να προβείτε σε δήλωση, με βάση τη διάταξη του άρθρου 51 του ν. 4647/2019, για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, χωρίς πρόστιμα και καμία απολύτως προσαύξηση για πιθανή μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Οποιεσδήποτε διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων αυτών θα υπολογίζονται και θα οφείλονται από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση περιλαμβάνει:

Α) κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τον Δήμο, δηλαδή τέλη καθαριότητας και φωτισμού, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και δημοτικό φόρο

Β) κάθε είδους ακίνητα, δηλαδή κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

Αν για κάποιο λόγο δε δηλωθούν τα ορθά τετραγωνικά μέτρα, τότε στο μέλλον ο ιδιοκτήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναδρομικές επιβαρύνσεις, πρόστιμα και προσαυξήσεις είτε σε περίπτωση πράξης μεταβίβασης ακινήτου είτε σε περίπτωση ελέγχων/διασταυρώσεων που θα διενεργηθούν από τον Δήμο για την εξακρίβωση τυχόν μη υποβολής δηλώσεων ή/και της ακρίβειας υποβληθεισών δηλώσεων.

Συνεπώς, οι πολίτες καλούνται από τον Δήμο να εκμεταλλευθούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ως καταληκτική προθεσμία την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούνται οι τυχόν εκκρεμότητες ως προς τις επιφάνειες των ιδιοκτησιών τους με τον Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου στα τηλ. 213 2050503 και 213 2050504.

Επισυνάπτεται η απαιτούμενη δήλωση.

Κατεβάστε την δήλωση εδώ

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com