Βριλήσσια-Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική ανταπόκριση παρουσιάστηκε η «Αδαμαντία» του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων

2016-11-10 18:20

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 7/11 στην κατάμεστη αίθουσα "Μουσών" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων η θεατρική παράσταση "Αδαμαντία", του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Η θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε δωρεάν για το κοινό, στο πλαίσιο του νέου πολιτιστικού προγράμματος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ - 21 Local Agenda), με εισήγηση και συνδιαμόρφωση του από τον δήμο μας, για την προώθηση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην τέχνη.

Από τη δράση συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα συσκευασμένων τροφίμων και εν γένει αναγκαίων αγαθών για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων, μέσω της (προαιρετικής) συνεισφοράς αντί αντιτίμου όσων παρακολούθησαν την παράσταση.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε ότι «αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον σύνδεσμο μας η επέκτασή του πέραν του τεχνικού περιβαλλοντικού αντικείμενου του και στα θέματα τέχνης και πολιτισμού» και συνεχάρη τους εκπροσώπους του Δήμου στον ΣΒΑΠ, κ.κ. Κ. Μουζάκη, Α. Μαυραγάνη και Ε. Σακισλή, κι ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αλέξη Μαυραγάνη για την ενεργό συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος διαδημοτικών συνεργασιών «Εν Άστει», καθώς και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) κα Ι. Κυρίτση για τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του πρώτου σταθμού της συνεργασίας ΣΒΑΠ, Δήμου Βριλησσίων και Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Γ. Κουράσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για τις τοπικές κοινωνίες των δήμων-μελών του συνδέσμου, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων και υπεύθυνος του πολιτιστικού προγράμματος του ΣΒΑΠ Α. Μαυραγάνης, ο Αντιπρόεδρος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν κ. Κ. Καπελώνης και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης κ. Μ. Κάλμπαρη.

Θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές της παράστασης και στην ηθοποιό κ. Μάνια Παπαδημητρίου, τόσο για την επί σκηνής κυριαρχική παρουσία της όσο και για την αντοχή της να συμμετάσχει μετά το πέρας της παράστασης στη σύντομη ανοιχτή συζήτηση συντελεστών και κοινού για το έργο που ακολούθησε, ως μια διαδικασία εναλλακτικής διαδραστικής προσέγγισης καλλιτεχνών - θεατών.

Ευχαριστούμε που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Κ. Βαφειάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των ΠΑΟΔΗΒ και ΟΚΠΑ, Ι. Κυρίτση και Π. Αρσένη-Λάμπρου, αντίστοιχα, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης Αλληλεγγύης και Πολιτισμού" (μέλος Ε.Ε. ΣΒΑΠ) κα Ε. Σακισλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Μουζάκης (μέλος ΔΣ ΣΒΑΠ), Φ. Μάρα, Α. Εγκολφόπουλος, Λ. Σίμου και Ν. Περδικάρης, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ Φ. Βαγενάς, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος (ΓΓ ΣΒΑΠ) κ. Π. Καμάρας, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του Δήμου Παπάγου Χολαργού κ. Μ. Ρουφογάλη, η δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής και πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής κ. Μ. Αρώνη με τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Κέιμπίνο, η Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών κ. Ι. Κοντούλη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της τοπικής κοινωνίας.