Βριλήσσια Cine Δράση-Βλέπουμε, συζητάμε, μαθαίνουμε από και για το Σινεμά, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, 8:000μμ

2018-02-02 17:15

Νέος Κύκλος! «Μεταπολεμικός Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος», Μέρος 2ο

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος συζητήσεων με θέμα τον «Μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο». Τη Δευτέρα 5/2/2018, 8:000 μμ θα κουβεντιάσουμε για την ανάπτυξη του κινηματογραφικού θεωρητικού λόγου και τη θεωρία του δημιουργού... Θα γίνουν αναφορές στο εξαιρετικό γαλλικό περιοδικό Cahiers du Cinema που γαλούχησε και ανέδειξε γενιές και γενιές ξεχωριστών σκηνοθετών, ηθοποιών, κριτικών κινηματογράφου κλπ. Ευρύτατες αναφορές θα γίνουν επίσης για την δουλειά των: Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Luis Bunuel, Robert Bresson, Jacques Tati, Michelangelo Antonioni κ.ά.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αποσπάσματα από τις ταινίες τους και να συζητήσουν αναλυτικά τα φιλμ «Ξεχασμένοι από την Κοινωνία» («Los Olvidados», Luis Bunuel, 1950) «Άγριες φράουλες» («Smultronstallet» Ingmar Bergman, 1957) και «Ο πορτοφολάς» («Picpocket», Robert Bresson, 1959 ).

Εισηγητής στα σεμινάρια θα είναι και πάλι ο Παναγιώτης Δενδραμής, που με τις παρουσιάσεις του στον προηγούμενο κύκλο κέρδισε επάξια τις εντυπώσεις.



Ο Παναγιώτης Δενδραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο φεστιβάλ Δράμας το 2009. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτή την περίοδο διδάσκει στη Σχολή Σταυράκου και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 8.οο το βράδυ στο στέκι της "Δράσης", Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια.