Βριλήσσια | Γ. Πισιμίσης: «Εξασφαλίζουμε 6 εκ. ευρώ χρηματοδοτήσεις προς όφελος της πόλης μας» | Κοπή Πίτας

2024-02-04 23:29

Γ. Πισιμίσης: «Εξασφαλίζουμε 6 εκ. ευρώ χρηματοδοτήσεις προς όφελος της πόλης  μας» - vrilissianews.gr

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Δήμου Βριλησσίων. Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων π. Αγησίλαος Τσώλος.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων της πόλης μας, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της νέας διοίκησης του Δήμου μας. «Δεν χάσαμε χρόνο. Πρώτος μας στόχος είναι η ανάταξη της καθημερινότητας στην πόλη μας. Μετά από πολλά χρόνια λειτουργεί ξανά ο Οδοκαθαρισμός στα Βριλήσσια, χειρωνακτικά και με μηχανική σκούπα, με τις δικές μας δυνάμεις αποκλειστικά και χωρίς να καταφύγουμε σε συνεργασία με ιδιώτες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εργαζομένους που προσφέρουν κοινωνικό έργο και ανταποκρίνονται με επάρκεια στις προκλήσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος.  

Ο Γιάνννης Πισιμίσης χαρακτήρισε στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή την απορρόφηση χρηματοδοτικών πόρων προς όφελος της πόλης μας. «Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις τούλαχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα, από μελέτες που βρήκαμε καταχωνιασμένες σε συρτάρια. Οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Δουλειά δύο ετών έγινε μέσα σε 15 μόλις ημέρες. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Αντικατάσταση και την Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης ένα έργο ύψους 2,8 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε,μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βριλησσίων.

Ο Γιάννης Πισιμίσης αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βαδισιμότητας και της προσβασιμότητας στα Βριλήσσια με την αποκατάσταση πεζοδρομίων, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί στο σύνολο των προβληματικών σημείων στην πόλη μας, αλλά και στις δράσεις για την οδική ασφάλεια με την τοποθέτηση νέων πινακίδων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και αποκατάστασης της ορατότητας των πινακίδων κυκλοφορίας με κλαδέματα φυλλωσιών σε προβληματικά σημεία. «Με βάση τον προγραμματισμό κάθε κάδος απορριμμάτων στα Βριλήσσια θα πλένεται κάθε δύο εβδομάδες, ενώ προχωρούμε σε νέο πρόγραμμα περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων από τους δρόμους της πόλης μας. Σύντομα θα έχουμε ένα νέο σύγχρονο κανονισμό Καθαριότητας και σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλους τους συμπολίτες με τον σεβασμό του Δημόσιου Χώρου», τόνισε ο Δήμαρχος. 

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αρχιμανδρίτη και του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για το ΕΣΥ, που προηγήθηκε, ο Γιάννης Πισιμίσης, ανέφερε: «Τελικά η γιορτή της πίτας εξελίχθηκε σε γιορτή της Δημοκρατίας. Από την αρχή της θητείας μας δεσμευτήκαμε πως θα λειτουργούμε με τρόπο δημοκρατικό και συλλογικά. Με την αντιπαράθεση και το δημοκρατικό διάλογο, με τη θέση και την αντίθεση πετυχαίνουμε τη σύνθεση κι αυτή είναι μια γόνιμη διαδικασία. Δρούμε πάντα δημοκρατικά και υπεύθυνα, υπό την έννοια αυτή είναι πάντοτε χρήσιμες και ωφέλιμες οι διαφωνίες για να καταλήξουμε σε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό στις εκδηλώσεις του Δήμου μας να υπάρχει και θεσμική εκπροσώπηση της εκάστοτε κυβέρνησης σε επίπεδο Υπουργών. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα αναδεικνύουμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.»

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Βαφειάδης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βούλα Αρσένη Λάμπρου και Βασίλης Αρχιμανδρίτης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Κάππας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

Τιμητική ήταν η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, του Υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, της Υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως,  της Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, της πρ. Βουλευτή της ΝΔ και Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Άρ. Αγάτσα, του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά, του πρ. Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή και της πρ. Αντιπεριφερειάρχη Κοιν. Πολιτικής Πολ. Λεονάρδου.  Στην τελετή παρευρέθηκαν ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων Ν. Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης. Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι υπουργών και βουλευτών.