Βριλήσσια | Δενδροφύτευση στο πάρκο «Μαρία Κάλλας» (πρ. Ναυτική Βάση)

2024-05-31 15:25

Δενδροφύτευση στο πάρκο «Μαρία Κάλλας» (πρ. Ναυτική Βάση) - vrilissianews.gr

Μια ακόμη δράση δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All και την εταιρεία «Όλυμπος»

 

Αυτήν τη φορά πραγματοποιήθηκαν 140 νέες φυτεύσεις στον χώρο του πάρκου «Μαρία Κάλλας» (πρώην Ναυτική Βάση). Συγκεκριμένα φυτεύθηκαν 120 δάφνες Απόλλωνος και 20 χαρουπιές. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου άνοιξαν τους λάκκους και φρόντισαν για την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος προκειμένου να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν τα νέα δέντρα που ομορφαίνουν τον χώρο του πάρκου μας. Τις φυτεύσεις έκαναν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος». 

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:«Ενισχύουμε τον πράσινο χαρακτήρα της πόλης με νέες δενδροφυτεύσεις στα πάρκα, στα σχολεία, στις πλατείες μας, όπου υπάρχουν ανάγκες. Στόχος μας η αναβάθμιση και η προστασία του αστικού και περιαστικού μας Πρασίνου. Συνεχίζουμε με νέες δενδροφυτεύσεις, οι οποίες από το Φθινόπωρο θα ενταθούν. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας. Στόχος μας μεσά από αυτήν την στρατηγική παρεμβάσεων για την ευρείας κλίμακας ενίσχυση του Πρασίνου στην πόλη μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας»

 

Στη δράση συμμετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης και η αντιδήμαρχος Οικογενειακής Πολιτικής Λαμπρινή-Λίλη Τζίμα. Από την αρχή της εφετινής χρονιάς στα Βριλήσσια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 440 νέες φυτεύσεις, ενώ ο μεγάλος όγκος των νέων φυτεύσεων θα ξεκινήσει από το προσεχές Φθινόπωρο μέχρι την επόμενη Άνοιξη.