Βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ» στην Ασλί Ερντογάν

2018-01-17 08:26

Βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ» στην Ασλί Ερντογάν

Το βραβείο «Σιμόν ντε Μποβουάρ» απονεμήθηκε στη συγγραφέα, Ασλί Ερντογάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, στο Παρίσι.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των γυναικών, η Τουρκάλα αρθρογράφος εφημερίδων, συγγραφέας και ακτιβίστρια, δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το αφιερώνει «σε όλες τις γυναίκες που αναγκάστηκαν σε σιωπή, κυνηγήθηκαν, ταπεινώθηκαν, βιάστηκαν και φυλακίστηκαν. Στις γυναίκες του κελιού C9 στη φυλακή του Bakirkoy και στο μικρό φυτό που φυτέψαμε εκεί, που με κάθε ευκαιρία μάς το έπαιρναν αλλά κατάφερε να μείνει ζωντανό. Μία από αυτές τις γυναίκες, μια Κούρδισσα, είχε κριθεί ένοχη, επειδή βασάνιζαν μπροστά στα μάτια της το μωρό της. Μια άλλη, που ήταν νοσοκόμα, είχε φυλακιστεί με μοναδική κατηγορία ότι είχε παραδώσει ένα πολίτη, αιμόφυρτο από βασανιστήρια, στους γιατρούς. Έμαθα πολλά από αυτές τις γυναίκες, έμαθα πώς να μείνω ζωντανή».

Η Ασλί Ερντογάν είχε φυλακιστεί με το πραξικόπημα το 2016, με την κατηγορία «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και αποφυλακίστηκε τέσσερις μήνες αργότερα, υπό όρους.

 

 

πηγή : diastixo.gr