Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης-Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2015

2015-11-16 15:41

Ευριπίδης στη Στοά
(Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 210 6800644)

 

Παρουσίαση βιβλίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 19.00

Η επιστροφή – Οι κόρες της Ελλάδας Νο 1

Φιλομήλα Λαπατά

Η Φιλομήλα Λαπατά σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση.

Η γνωστή και αγαπημένη συγγραφέας θα βρίσκεται στον Ευριπίδη στη Στοά για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο που αγαπήθηκε από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του!

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 18.00-21.00

2η διάλεξη του κύκλου διαλέξεων «Πρόληψη και αποκατάσταση στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας»

Θέμα: «Εισαγωγή στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα» με τον Αλέκο Παπάγο, Πρόεδρο του Οργανισμού Gordon Hellas, Σύμβουλο PCA

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, που όχι μόνο καθιστούν την τιμωρία άσκοπη και άχρηστη, αλλά θέτουν και ισχυρά θεμέλια για την καλλιέργεια του αισθήματος της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο στα παιδιά.

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των δεξιοτήτων που προτείνει ο Gordon – που είναι και το αντίδοτο της σχολής που πρεσβεύει ότι ενίοτε η τιμωρία είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Οι δεξιότητες αυτές, σε αντίθεση με τις τιμωρίες, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να είναι λειτουργικά, αυτόνομα, χαρούμενα και ψυχικά υγιή.

Η διάλεξη είναι βασισμένη στο βιβλίο Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα που κυκλοφορεί από την Gordon Hellas.  

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο café του Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).
Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά συνάντηση
Η παρακολούθηση των διαλέξεων γίνεται με δηλώσεις συμμετοχής στο 210 6800644, εσωτερικό 505, 9.00-16.00 ή με αποστολή
email στο pr@evripidis.gr

 

 

 

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, από τις 12 το μεσημέρι

Booksigning από την Έλενα Ακρίτα

Η αγαπημένη συγγραφέας θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο για να υπογράψει το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα Φόνος 5 αστέρων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα! Ένα βιβλίο με έντονο μυστήριο και σασπένς, διάχυτο από το καυστικό χιούμορ της Έλενας Ακρίτα!

 

 

Ευριπίδης στην Κηφισιά
(Κηφισίας 310, 210 8075792)

 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 19.00

Κύκλος συζητήσεων: «Μιλώντας για τη Δημοκρατία»

2η συζήτηση: 60 χρόνια ‒ Καταστροφές και Θρίαμβοι στην ελληνική Δημοκρατία

 

Πώς διαμορφώθηκε ως σήμερα η Δημοκρατία; Πώς εδραίωσαν τη σημερινή εικόνα της Δημοκρατίας αλλά και την αντίληψή μας γι’ αυτήν οι θεσμοί, το κράτος και η κρίση;

Θα μιλήσει ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Yale. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος.