Τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γ. Πισιμίσης

2024-01-16 17:57

Τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γ. Πισιμίσης - vrilissianews.gr

Τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

 

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Βριλησσίων και ιδιαίτερα το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου ο Δήμος να καταστεί πιο αποτελεσματικός στις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες.

 

Συμφωνήθηκε η επανάληψη συναντήσεων εργασίας για ζητήματα όπως τα ρέματα, τα κληροδοτήματα και οι προσεισμικοί έλεγχοι. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός της διαδικασίας για το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που η νέα Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα, στο πλαίσιο της διοικητικής ανασυγκρότησης του Δήμου Βριλησσίων.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ασκεί έλεγχο νομιμότητας σε πράξεις και αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, διαχειρίζεται και εποπτεύει τα κληροδοτήματα, ενώ στις αρμοδιότητες της περιλαμβάνονται περιβαλλοντικά και χωροταξικά-πολεοδομικά ζητήματα.  

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς όφελος των πολιτών. Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών την Αυτοδιοίκηση, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση και γνωρίζει καλά τα ζητήματα και από τις δύο πλευρές. Είμαι βέβαιος πως θα συμβάλλει στον μέγιστο βαθμό προκειμένου ο Δήμος μας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συμπολιτών μας»

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρωπίνων Πόρων Τ. Χρηστάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων Χρ. Κάππας, Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ά. Δημαράς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βριλησσίων Κ. Γεωργαντάς και ο σύμβουλος του Δημάρχου Κ. Φιλιόπουλος.