Το ελληνικό βιβλίο ταξίδεψε στο Πεκίνο και βραβεύτηκε

2017-09-13 11:04
 

Tο Βραβείο Αριστείας Εκθέτη (Exhibitor’s Excellence Award) έλαβε η Ελλάδα στην 24η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (24th BIBF). Η ελληνική συμμετοχή υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο.

Η ελληνική αποστολή βραβεύτηκε από ειδική επιτροπή των οργανωτών της έκθεσης για την αναβάθμιση της παρουσίας της συνολικά, για το περίπτερό της και τις εκδηλώσεις που οργάνωσε. Βραβεία δόθηκαν σε περιορισμένο αριθμό εκθετών. Η Ελλάδα τιμήθηκε ως η καλύτερη παρουσία ανάμεσα στους ξένους εκθέτες. Το ελληνικό περίπτερο φιλοξένησε 125 βιβλία πρόσφατης παραγωγής (2016-2017) από 52 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη πεζογραφία, το παιδικό βιβλίο, το λεύκωμα τέχνης, την ελληνική μυθολογία κ.ά.

Την ελληνική αποστολή συνόδευσε ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης του οποίου το μυθιστόρημα Το θαύμα της αναπνοής (Κέδρος, 2009) μεταφράστηκε και εκδόθηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν. Βιβλία του Δημήτρη Σωτάκη μεταφράζονται τα τελευταία χρόνια σε αρκετές γλώσσες, ενώ ο ίδιος μιλάει κινεζικά. Προς τιμήν του πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις – η πρώτη στο διάσημο, διεθνούς ενδιαφέροντος βιβλιοπωλείο του Πεκίνου Bookworm, όπου ο Σωτάκης συνομίλησε με τον Κινέζο συγγραφέα Zu Zechen, και η δεύτερη στον χώρο της έκθεσης, στο Writer’s Stage, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στο Πεκίνο Λεωνίδα Ροκανά, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση. Τον συγγραφέα παρουσίασε η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο Ελισάβετ Φωτιάδου, ενώ μαζί του συνομίλησε η υποψήφια διδάκτορας Νεοελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Τσουέ Τζιενρόνγκ (Que Jianrong). Ο ίδιος ο συγγραφέας μίλησε τόσο στα ελληνικά όσο και στα κινεζικά, δημιουργώντας πολύ θετικές εντυπώσεις στο κινεζόφωνο ακροατήριο.

 

 

πηγή : diastixo.gr