Το Cine-Δράση πάει εκδρομή! Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στους Αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Θηβών

2017-11-07 15:41

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, εκτός από κτήριο-κόσμημα, είναι και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Στην αυλή υπάρχει και ο επισκέψιμος μεσαιωνικός πύργος. Εκτός από την ξενάγηση στο Μουσείο θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Λουκά στο παλιό νεκροταφείο της πόλης και τον λόφο Καστέλια όπου είχε αναπτυχθεί αρχαίο νεκροταφείο με τον περίφημο "δίδυμο τάφο".

Και θα κλείσουμε, καιρού επιτρέποντος, με έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης για να σας ξεναγηθούμε στα αρχαία ερείπια του μυκηναϊκού ανακτόρου. Βέβαια το ποδαράτο στην πόλη θα εξαρτηθεί και από τον καιρό.

Στη συνέχεια θα καταλήξουμε σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής που είναι φημισμένες για τα υπέροχα φαγητά (κρεατικά, πίτες κλπ) για να επιδοθούμε στο προσφιλές σπορ της κρασοκατάνυξης!


Μεγάλο ατού της εκδρομής είναι η ακούραστη και άκρως κατατοπιστική ξεναγός Γιάννα Δουράμπεη

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά άτομο
Ώρα συγκέντρωσης 8:30΄ έως 9:00μμ
Ώρα αναχώρησης: 9:00μμ, αυστηρά!
Σημείο Συνάντησης: ΤΥΠΕΤ, είσοδος πάρκου από την οδό Μπακογιάννη.

Δηλώσεις συμμετοχής:
- Κάθε Πέμπτη στις προβολές στις κ.κ. Μαρία Στίγκα και Βάλια Παπαπαναγοπούλου
- στο email: cinedrasi2011@gmail.com