To 12o Athens Animation Film Festival στα Βριλήσσια (ΤΥΠΕΤ)

2017-03-09 15:06

Σάββατο 18 - Κυριακή 19 Μαρτίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση βάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πόλη μας στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, συνδιοργανώνοντας μέρος των προβολών, εργαστηρίων και σεμιναρίων του 12ου Διεθνούς Athens Animation Film Festival.

Έτσι, ένα πανηγύρι κινουμένων σχεδίων με προβολές, συζητήσεις, δωρεάν συναυλίες θα διαδραματίζεται στην πόλη μας.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

-Προβολές διαγωνιζομένων μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων, ψηφοφορίες με τις οποίες οι θεατές θα αναδείξουν την ταινία που θα πάρει το Βραβείο Κοινού, Σάββατο 18 και Κυριακή 19/3 από τις 19:00μμ

-Προβολές
μιας ειδικά επιλεγμένης ανθολογίας 5 ταινιών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία,

-Σεμινάριο
με θέμα (Σάββατο 18/3, 10:00πμ, ΤΥΠΕΤ) «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση: Animation και Περιβάλλον» στη διάρκεια της οποίας Πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα του animation και της δυνατότητας ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας, της νεολαίας και όλων των πολιτών εν γένει, σε περιβαλλοντικά θέματα.

-Μια συναυλία έκπληξη από το μουσικό σχήμα του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (Σάββατο 18/3 μετά τη λήξη των προβολών και πάλι στο ΤΥΠΕΤ).

–«Διερευνώντας τους μηχανισμούς αφήγησης»: Διαδραστική συμμετοχική πράξη ψηφιακής συγγραφής (Σάββατο 18/3, 17:00μμ).



*Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ)

*Eπεξεργασία αφίσας, πρόσκληση: Βίκυ Μαλλίρη

*Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ


*Χώρος: αίθουσα "Ν. Εγγονόπουλος", πάρκο "Μ. Θεοδωράκης" (ΤΥΠΕΤ), Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου


Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine - Δράση»
www.cinedrasi.com